CCR a respins contestațiile formulate împotriva candidaturilor lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană pentru alegerile prezidențiale

Publicat: 14 10. 2024, 13:40
Actualizat: 14 10. 2024, 15:45
Sursa: CCR

Curtea Constituțională a României (CCR) s-a reunit luni pentru a analiza o serie de contestații legate de alegerile prezidențiale din 2024. Contestațiile vizează înregistrarea candidaturilor lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană, dar și mai multe decizii ale Biroului Electoral Central (BEC) care îi vizează pe Diana Șoșoacă și Popa Ioan.

UPDATE: CCR a decis să respingă toate contestațiile formulate

Curtea Constituțională a decis, cu majoritate de voturi, să respingă contestația lui Mircea-Dan Geoană împotriva deciziilor Biroului Electoral Central.

De asemenea, cu unanimitate, CCR a respins și contestațiile formulate împotriva candidaturilor lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Mircea Geoană.

Aceeași decizie a fost luată și în privința neînregistrării candidaturii Dianei Șoșoacă la BEC.

Știrea inițială:

Potrivit CCR, Todiroae Ioan contestă înregistrarea candidaturii lui Ion-Marcel Ciolacu, actualul lider al Partidului Social Democrat (PSD), pentru funcția de Președinte al României.

O altă contestație este formulată de Rădulescu Alexandru-Gabriel care contestă înregistrarea candidaturilor lui Ion-Marcel Ciolacu și Mircea-Dan Geoană.

De asemenea, Moșoiu Iosif Cristinel contestă înregistrarea candidaturilor a lui Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă.

Printre contestațiile depuse se numără și cererea lui Mircea-Dan Geoană, care contestă deciziile BEC nr. 4/D din 24 septembrie 2024 și nr. 12/D din 30 septembrie 2024.

O altă contestație este a doamnei Neicuțescu Ionela-Corina care vizează neînregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Șoșoacă.

De asemenea, Popa Ion a formulat o contestație împotriva neînregistrării BEC a propriei candidaturi pentru alegerile prezidențiale

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Avem motivarea CCR în cazul RESPINGERII candidaturii Dianei Șoșoacă

CCR și-a menținut decizia de RESPINGERE în cazul Dianei Șoșoacă/ Drum total închis pentru președintele S.O.S la alegerile prezidențiale