CCR și-a menținut decizia de RESPINGERE în cazul Dianei Șoșoacă/ Drum total închis pentru președintele S.O.S la alegerile prezidențiale

Publicat: 08 10. 2024, 14:30
Actualizat: 08 10. 2024, 14:34
Senatoarea Diana Șoșoacă / Sursa: captura Facebook - Senatul României

Judecătorii Curţii Constituţionale, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, în urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, au respins contestația formulată de domnul Botomei Vasile privind respingerea înregistrării dosarului de candidatură al doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, potrivit unui comunicat al CCR.  

De asemenea, Curtea Constițională a  respins contestația formulată de doamna Cristina Tufănoiu privind respingerea înregistrării candidaturii sale la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

O altă decizie a CCR a fost luată cu RESPINS în privința contestației formulate de domnul Mîndru Petru privind respingerea înregistrării candidaturii sale independente la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

 

Conform dispoziţiilor art. 146 lit. f) din Constituţie şi art. 37 şi art. 38 din Legea nr. 47/1992, Curtea Constituţională are atribuţia de a veghea la respectarea procedurii pentru alegerea preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor sufragiului. De asemenea, Curtea Constituţională soluţionează contestaţiile cu privire la înregistrarea sau neînregistrarea candidaturii la funcţia de preşedinte, se arată în comunicatul CCR.

Luni, Curtea Constituţională a respins o altă contestaţie, a Dianei Şoşoacă, faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Avem motivarea CCR în cazul RESPINGERII candidaturii Dianei Șoșoacă