Prima pagină » Știri politice » Ce a înțeles Cioloș după alegerile parlamentare: „Și absenteismul la vot este o alegere”

Ce a înțeles Cioloș după alegerile parlamentare: „Și absenteismul la vot este o alegere”

Ce a înțeles Cioloș după alegerile parlamentare: „Și absenteismul la vot este o alegere
„Și absenteismul la vot este o alegere", a scris Cioloș pe Facebook într-o primă reacție după victoria fără drept de apel pe care a înregistrat-o PSD-ul la alegerile parlamentare, adăugând că regretă faptul că nu le-a putut da mai multor români încrederea că unul dintre elementele esențiale ale democrației este participarea activă și că implicarea civică „nu este un lux". Premierul a mai transmis și că respectă opțiunea politică a fiecăruia și a ținut să precizeze că România are nevoie de oameni care „să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societății".
„Mărturisesc că m-aș fi bucurat să pot mulțumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot și să fi asigurat o mai mare reprezentare și legitimitate scrutinului de ieri. Însă și absenteismul este o alegere și este un semnal căruia, pentru a da substanță democrației, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reușit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esențial al democrației”, a scris Cioloș într-o postare pe Facebook. 
 
Primul ministru a ținut să precizeze că respectă opțiunea politică a fiecăruia și că mesajul pe care l-a înțeles după scrutinul parlamentar este acela că țara trebuie să rămână unită și să promoveze valorile fundamentale și proiectele care să-i aducă împreună pe români, în loc să-i despartă. 
 
 
„Respect opțiunea politică a fiecăruia, ca esență a spiritului democratic. Principalul mesaj pe care eu l-am perceput după scrutinul de ieri este că România trebuie să rămână țara în care legea și oamenii să fie respectați, în care libertățile și valorile fundamentale să fie garantate și promovate, în care avem nevoie de proiecte vizionare care să ne unească și nu să ne dezbine”, a completat premierul. 
 
Cioloș a continuat argumentând că în România e nevoie de persoane directe, care să spună deschis cum stau lucrurile, făcând din nou referire la frică, așa cum a procedat în momentul în care Dragnea s-a declarat îngrijorat de posibiliatea ca alegerile să fie fraudate, când l-a ironizat pe liderul PSD căruia i-a transmis atunci că are tendința să sădească teama și îndoiala în sufletul oamenilor”, ca să se „cățere apoi pe fricile lor în bătălia electorală”. 
 
„Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societății. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuși să construim în continuare pe adevăr și nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă”, a concluzionat Cioloș. 
 

Citește și