Ce a răspuns Marcel Ciolacu când a fost întrebat dacă își dă demisia în cazul în care pierde alegerile prezidențiale: „Propun ca toți ceilalți…”

Publicat: 24 08. 2024, 16:58
Actualizat: 24 08. 2024, 17:21

Proaspăt reales în funcția de președinte al Partidului Social Democrat (PSD), dar și validat drept candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști dacă va demisiona de la conducerea PSD în cazul în care va pierde lupta pentru Palatul Cotroceni – sau va aștepta să fie „debarcat”, așa cum s-a întâmplat cu predecesorii săi, printre care Adrian Năstase și Mircea Geoană.

Marcel Ciolacu a evitat să dea un răspuns direct privind o eventuală demisie de la șefia partidului în caz de eșec la prezidențiale.

„Uitați cam ce vă propun eu: toți cei care nu intră în turul doi de la celelalte partide să-și dea demisia și pe urmă veniți și-mi puneți și mie întrebarea și vă răspund”, a spus Marcel Ciolacu.

La insistențele jurnaliștilor, întrebat dacă ia în calcul să rămână la conducerea PSD, chiar dacă nu câștigă mandatul de cinci ani în fruntea statului, Marcel Ciolacu a nuanțat același răspuns.

„Toți cei, liderii de partid, care participă la aceste alegeri și nu vor intra în turul doi să-și dea demisia. Și după ce își dau ei demisia, veniți și mă întrebați și o să vă răspund dintr-o clipă”, a spus liderul PSD.

Câte voturi a primit Marcel Ciolacu

Congresul PSD s-a desfăşurat, sâmbătă, la Romexpo. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu,  a candidat la preşedinţia partidului pentru un nou mandat şi a fost apoi  validat de Congres şi pentru a intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Marcel Ciolacu a primit 2.257 voturi pentru a candida la președinția României, dintr-un total de 2.264 de voturi exprimate.

GÂNDUL a transmis ultimele noutăți în timp real de la Congresul PSD.

CITEȘTE ȘI:

Calitățile lui Marcel CIOLACU pentru funcția de PREȘEDINTE. Lucian Romașcanu: Este un om care a dovedit că poate gestiona probleme externe

Marcel Ciolacu: „România nu va intra și nu va fi atrasă în niciun RĂZBOI. / Nu voi fi niciodată de acord cu serviciul de armată obligatoriu”