Ce își dorește Iohannis de la politicieni în campania pentru parlamentare: Este momentul să se maturizeze

Publicat: 27 10. 2016, 12:40
Actualizat: 28 10. 2016, 17:03

„Mi-aș dori ca în această campanie nu goana după procente să îi motiveze pe politicieni, ci respectul pentru alegători. Electoratul s-a maturizat. Este momentul ca și clasa politică în ansamblul ei să o facă. Cred că în această campanie forțele politice au șansa de a arăta că au încheiat ele însele etapa promisiunilor goale, a spectacolului fără substanță și a politiciansimului”, a declarat Klaus Iohannis, joi, la evenimentul de lansare a cărții „Grupul parlamentar al minorităților naționale 1990-2016”.

Pe de altă parte, Iohannis a subliniat faptul că are „încredere că viitorul spre care ne îndreptăm e unul al dialogului, toleranței și al unității în diversitate”, în contextul în care „într-o Românie europeană, toleranța la fel ca și libertatea e esențială”.

„Ce ne unește pe toți e apartenența la o națiune de cetățeni puternică prin diversitatea ei și prin valorile pe care le susține și exprimă (…) Grupul parlamentar al minorității naționale e o expresie în plan politic al dialogului social și interetnic (….) Este important să nu luam toate aceste lucruri drept un dat câștigat, care se perpetuează permanent, ci să le cultivăm și să le menținem”, a mai precizat șeful statului.