„În primul rând, am vorbit despre comunicarea bilaterală între Marea Britanie și România în domeniul justiție civilă. Avem o colaborare foarte strânsă la toate nivelurile, de exemplu iîn ceea ce privește traficul de ființe umane.
Al doilea domeniu pe care am discutat este Brexit. Am subliniat faptul că după ieșirea Marii Britanii din uUE vrem în continuare o relație foarte strânsă în ceea ce privește colaborarea civil-juridic. Guvernul din Marea Britanie a publicat un document care a conținut niște propuneri idei despre cum poate să fie colaborarea în viitor. Ideile noastre este că trebuie să fie un mecanism care permite colaborarea foarte strânsă în domeniul juridic civil între Marea Britanie și celelalte state, inclusiv România”, a spus ambasadorul Marii Britanii după întrevederea cu ministrul Justiției.
Întâlnirea a avut loc la inițiativa ambasadorului Marii Britanii, care a subliniat că, în ceea ce privește modificările pe Legile justiției, România trebuie să decidă ce fel de sistem își dorește și că progresele făcute anul trecut în materie în consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției sunt remarcabile. „România are instituții precum DNA care lucrează într-un mod foarte, foarte bun și punctul nostru de vedere este că orice modificare ar fi bine să fie discutată cu toate părțile interesate, cu scopul de a întări sistemul de drept în România și lupta anticorupție”, a spus Brummell.