Ce spune Băsescu despre vizita lui Ponta în Afganistan

Publicat: 22 05. 2012, 13:52
Actualizat: 02 07. 2012, 16:36

Președintele Traian Băsescu a fost astăzi rezervat în comentariile privind vizita premierului Victor Ponta în Afganistan. Întrebat dacă premierul Ponta l-a anunțat despre vizita sa la trupele românești dislocate acolo, Băsescu a spus râzând: „Vă asigur că am aflat”.

Premierul Victor Ponta a plecat luni seară în Afganistan pentru a vizita militarii români aflați acolo, spunând că dorește să se intereseze de problemele lor și modul lor de viață și să le transmită că activitatea lor este apreciată.

„Prin această vizită, pe care o consider o datorie a mea ca prim-ministru, doresc să transmit aprecierea și recunoștința noastră ca țară și ca națiune pentru rolul pe care militarii români îl joacă în operațiunile din Afganistan. Vreau să merg să le spun încă o dată că sunt apreciați, că avem această recunoștință pentru ce fac ei acolo, că ne preocupă soarta lor, că dincolo de disputele politice interne prezența lor și activitatea lor dovedesc că România are o Armată capabilă, profesionistă, lăudată de toți partenerii noștri”, a declarat Ponta, înainte de plecare.

De asemenea, premierul a spus că dorește să afle cum poate să îmbunătățească situațiile lor și ale familiilor, recomandând că militarii români din Afganistan nu ar trebui să fie doar decorați. „Vreau să mă interesez și de planurile de viitor. La întoarcere, militarii nu ar trebui să primească doar o decorație, ci să știe că au și un viitor în armată sau în instituțiile publice”, a mai spus Ponta.