Prima pagină » Știri politice » Ce trebuie să faci să te angajezi la Camera Deputaților. Bibliografia OBLIGATORIE pentru șoferi, cofetari, vopsitori și mecanici

Ce trebuie să faci să te angajezi la Camera Deputaților. Bibliografia OBLIGATORIE pentru șoferi, cofetari, vopsitori și mecanici

Ce trebuie să faci să te angajezi la Camera Deputaților. Bibliografia OBLIGATORIE pentru șoferi, cofetari, vopsitori și mecanici
Să te angajezi la Parlament pare mai greu la prima vedere. Asta pentru că toți candidații sunt supuși la o probă scrisă, probă orală și probă practică, fiecare fiind notat și declarat, la final, admis sau respins. Peste 80 de posturi a scos Camera Deputaților la concurs în 2015, până în prezent. Șoferi, cofetari, ghizi sau mecanici auto - indiferent de postul pentru care aplică, fiecare candidat are și o tematică și o blibliografie pentru a învăța pentru testele la care sunt supuși. De exemplu, șoferii, mecanicii și vopsitorii auto sunt sfătuiți să consulte manualele de reparații și fișele tehnice ale anumitor tipuri de mașini, în timp ce patiserilor le este recomandat un rețetar.

În prezent, Camera Deputaților este în căutare de 22 de șoferi, dintre care unul trebuie să știe să conducă inclusiv tractoare rutiere și agricole. Pentru aceste posturi, pe lângă permisul de conducere și recomandări de la locurile de muncă anterioare, doritorii vor fi nevoiți să învețe notițele tehnice și manualele service ale autoturismelor Dacia Duster, Dacia Logan, Mercedes Sprinter, autocisternelor Roman R10215 și al tractoarelor Goldoni.

În plus, Camera Deputaților mai angajează și un vopsitor auto, doi electricieni auto, un mecanic și un coordonator al mecanicilor auto.

VEZI AICI CERINȚELE POSTURILOR

Pentru toți candidații, manualul de reparație al autoturismelor Dacia Logan este obligatoriu, fiind trecut în bibliografie. Coordonatorul trebuie să citească și manualul Daciei Duster, iar vopsitorii trebuie să treacă în revistă și manualul de școală profesională „Tinichigiu- vopsitor auto”, scrisă de Ion Sava, Editura didactică și pedagogică, din 1994.

În iunie, Centrul Internațional de Conferințe al Camerei Deputaților a avut nevoie de un muncitor-cofetar. Pe lista cerințelor, candidatul trebuia sa știe să facă diverse deserturi, dar să știe și definiția sortimentelor de prăjituri. Nici patiserii nu scapă de bibliografie.

VEZI AICI BIBLIOGRAFIA PENTRU POSTUL DE MUNCITOR-COFETAR

Pe lista lor se afla enciclopedia gastronomică „Rețetar de preparate culinare produse de cofetărie patiserie și arta serviciilor în restaurante pentru turismul intern și internațional”, a lui Stere Stavrositu, „Tehnologia activității în restaurant și bar”, de Radu Nicolescu și „Ghidul chelenerului”, de Constantin Florea.

Pentru ghizi, situația este mai simplă. Nu trebuie să știe decât un scurt istoric al Parlamentului, care este structura lui și cum este organizat, și să citească Regulamentul Camerei Deputaților și Constituția României.

Anul acesta, Camera Deputaților a angajat 50 de ghizi, cu contract de colaborare.

VEZI AICI CERINȚELE PENTRU GHIZI

Citește și