Cea mai importantă calitate a președintelui: SINGURĂTATEA. Un japonez în România

Cea mai importantă calitate a președintelui: SINGURĂTATEA. Un japonez în România
Publicat: 17/09/2014, 20:07
Actualizat: 06/07/2016, 03:21

Când a venit pentru prima oară în România i se părea „un film alb negru, acum este unul color”. Iar despre oameni, Shinya Ozaki spune că nu sunt doar ospitalieri, calitate pe care o apreciază mult, ci și că se adaptează la schimbări mari. Mai mult, crede cu tărie că marile schimbări vin odată cu responsabilitatea oamenilor și, nu în ultimul rând, aceea de a vota. Japonia este un exemplu, spune el, când în urmă cu doi ani partidul care era la guvernare de peste 50 de ani a fost trimis în opoziție. „Simțim că fiecare om are o mare responsabilitate… și putere. Trebuie să o păstrăm, trebuie să respectăm acest drept la vot”, comentează dirijorul.

Când vine vorba despre calitățile unui conducător, ale unui președinte, Shinya Ozaki are un răspuns surprinzător: singurătatea. „Este dureros, dar un lider trebuie să fie singuratic”, comentează el.

Dacă ar fi să dea un sfat președintelui, acesta ar fi același: „Singurătatea. Este foarte importantă. Să gândească de unul singur. Să nu mă apropii prea tare de oameni. Eu trebuie să observ oamenii din exterior. În acest caz am nevoie de singurătate. Dacă sunt prea aproape de oameni, nu mai pot vedea realitatea, imaginea de ansamblu”.

După atâția ani în România, Shinya Ozaki știe și ceva română și spune cu mândrie: „Japonezii nu obosesc niciodată”.

URMĂRIȚI ÎN FILMUL DE MAI JOS INTERVIUL INTEGRAL:

*Shinya Ozaki s-a născut în Japonia la Kagoshima în 1959 într-o familie de profesori de artă. A început studiul pianului la vârsta de patru ani. Și-a efectuat studiile muzicale la Toho Gakuen School of Music (Japonia). Cariera sa de dirjior a început la Philadelphia (S.U.A.), fiind invitat apoi în diverse orașe din Statele Unite ale Americii, Japonia și Europa. Sub conducerea lui au evoluat și diverse ansambluri corale precum Corul Filarmonicii Naționale Ungare și Osaka Choral Society, iar la noi în țară a dirijat numeroase orchestre printre care și Orchestra Filarmonicii „G.Enescu” din București. Din 1994 este dirijorul permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

Înscrie-te, propune și votează președintele României!

Gândul a lansat campania-eveniment, „VREAU PREȘEDINTE”, și îi invită la o amplă dezbatere în care vocea lor să fie cu adevărat auzită pe toți românii care vor să participe la luarea deciziei, impunerea agendei relevante pentru cetățean și întărirea democrației.

Noi te ajutăm să te exprimi, prin vot sau implicându-te. Dacă tu crezi că ai calitățile necesare să fii un lider pentru România, înscrie-te pe platforma vreaupreședinte.ro. Dacă cunoști pe cineva care se potrivește profilului de președinte, propune-l.

Este simplu. Apăsând butonul ÎNSCRIE-TE și răspunzând la întrebări, încărcând o înregistrare cu tine sau care te reprezintă, poți intra în cursă. Dacă știi pe cineva care este potrivit pentru funcția de președinte PROPUNE-l. Spune de ce crezi că poate ocupa cea mai înaltă funcție în stat. Acesta va fi informat că a fost propus pe platforma vreaupresedinte.ro și are la dispoziție 14 zile pentru a se înscrie el însuși în cursă. La înscriere sau propunere trebuie atașată o fotografie care să corespundă realității. De asemenea, candidatura trebuie motivată, iar limbajul folosit nu trebuie să conțină injurii, să fie licențios, să instige la ură, violență sau încălcarea legii. Candidatura nu va fi validată dacă nu respectă aceste condiții. După validarea candidaturii fiecare candidat inscris își poate administra contul, postând articole, fotografii sau video.

Vă invităm ca în următoarele două luni să schimbăm modul în care privim votul.

Campania „VREAU PREȘEDINTE” nu rămâne doar pe internet. În următoarea lună CARAVANA „VREAU PREȘEDINTE” va merge prin toată țara. Vom face o radiografie a României, vom vedea ce cred și cum vor românii să arate președintele acestei țări și îi vom invita pe cei care cred că pot sau cunosc români capabili să intre în acest experiment unic în ultimii 25 de ani.

vreaupresedinte.ro este însă și locul în care România votează și unde puteți să-i transmiți celui care-și dorește să ajungă președinte și „NU TE VREAU”. Este locul în care puteți intra în dialog direct cu cei care vor să conducă această țară, să-i întrebați și să le transmiteți direct ce credeți depre proiectele lor.

Candidații își administrează singuri profilele. Veți vedea pe vreaupresedinte.ro dacă aceia pe care dumnavoastră îi propuneți au și curajul să intre în luptă. Vor avea la dispoziție 14 zile să-și valideze candidatura.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocurile de la Paris 2024