Cei „doi elefanți” ai lui Grindeanu. Sfatul pe care premierul l-a dat primarilor

Publicat: 24 03. 2017, 15:07

„Așa cum am spus-o și la începutul întâlnirii cu toți primarii din județul Tulcea, cred că e timpul să lăsăm deoparte lucrurile care ne despart din punct de vedere politic și să ne ocupăm de ceea ce înseamnă administrație. Sunt lucruri care trebuie făcute în perioada imediat următoare (…) Aș vrea să vă spun legat de o linie, pe care o menținem în discuția cu primarii, faptul că trebuie să se raporteze tot timpul la doi elefanți: pe de-o parte fondurile europene și, pe de altă parte, PNDL, dar care nu trebuie să se ciocnească. Deci s-au găsit acești doi elefanți din punctul de vedere al administrației și a ceea ce înseamnă guvernare”, a declarat Sorin Grindeanu, la Tulcea, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ca și chestiuni specifice, în județul Tulcea, în imediata perioadă următoare, vom transmite către autoritățile locale și asta e o chestiune care știu că durează de multă vreme, vom transfera faleza în gestiunea autorităților locale. Ne dorim ca acest tip de politică să poată fi făcut peste tot în țară (…) Birocrația blochează dezvoltarea și atunci transferul către autoritățile locale județene e binevenit. Există o teamă de a transfera aceste lucruri către autoritățile locale, tocmai această teamă provenind dintr-un anumit mod de a face administrare”, a mai spus Grindeanu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la începutul ședinței de Guvern din 18 ianuarie 2017, pe care a prezidat-o, că a primit asigurări din partea premierului că nu va pune pe ordinea de zi suplimentară modificarea Codului Penal și ordonanța privind grațierea, potrivit Medifax.

„Cunoașteți povestea că este un elefant în încăpere, dar nu-l vedem. Sunt doi elefanți – ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale”, spunea, la acel moment, Iohannis.

Senatorii social-democrați se destind, joi și vineri, la Tulcea, într-un retreat specific debuturilor de sesiune parlamentară, la reuniune participând și liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu și unii dintre miniștri.