Prima pagină » Știri politice » Cele trei angajamente ale lui Iohannis privind corupția, Parlamentul și exploatarea gazelor de șist

Cele trei angajamente ale lui Iohannis privind corupția, Parlamentul și exploatarea gazelor de șist

Cele trei angajamente ale lui Iohannis privind corupția, Parlamentul și exploatarea gazelor de șist
Iohannis: Nu voi grația niciun condamnat pentru corupție, nu sunt de acord cu fracturarea hidraulică pentru gazele de șist, sunt pentru un număr redus de parlamentari

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a anunțat că își ia trei angajamente pe care le va respecta dacă va ajunge la Palatul Cotroceni. Primul se referă la statul de drept, Iohannis promițând că nu va grația în timpul mandatului său niciun politician condamnat pentru acte de corupție. Cel de-al doilea angajament vizează reducerea numărului de parlamentari, iar în ultimul Iohannis se angajează ca proiectele de exploatare privind resurselor subsolului să nu pună probleme de mediu.

„Primul angajament este pe justiție independentă și stat de drept. În calitate de președinte îmi iau angajamentul să garantez justiția independentă și statul de drept, asta înseamnă că nu voi accepta sub nicio formă ca politicienii să-și subordoneze justiția în orice formă. De asemenea, pot să afirm foarte clar că pe timpul mandatului meu nu voi grația niciun politician condamnat pentru acte de corupție, a spus liderul PNL.

În legătură cu reducerea numărului de parlamentari, Klaus Iohannis a afirmat că își dorește un Parlament bicameral și ca sistemul de vot să fie unul mixt – liste și uninominal.

„Nu voi accepta proiecte care nu sunt bine verificate și are pun în pericol comunitatea din zonă sau mediul. Ca să fiu mai specific nu voi accepta să fie promovate proiecte tip Roșia Montană”, a subliniat candidatul ACL.

Întrebat de gândul dacă această poziție reprezintă un mesaj negativ pentru investitorii americani interesați de exploatarea gazelor de șist, Iohannis a răspuns că tehnologia trebuie să garanteze faptul că nu există niciun pericol pentru mediu.

„Dacă tehnologia garantează aceste lucruri este foarte bine și se poate face următorul pas, dacă nu, nu”, a adăugat el.

Iohannis nu a precizat dacă tehnologia prin fracturare hidraulică I se pare una sigură, susținând că există între specialiști și nu există o poziție clară în această chestiune.

 

Citește și