Cine a CÂȘTIGAT prima dezbatere prezidențială din SUA / Donald TRUMP a avut o PRESTAȚIE mai bună decât Joe Biden

Publicat: 28 06. 2024, 07:40
Actualizat: 28 06. 2024, 07:42

În timpul primei dezbateri electorale dintre Joe Biden și Donald Trump, postul de televiziune american, care a organizat evenimentul, CNN, a realizat un sondaj cu privire la performanțele celor doi competitori. 

Sondajul CNN arată că majoritatea urmăritorilor au spus că Trump a câștigat dezbaterea cu Biden.

Alegătorii înregistrați care au urmărit dezbaterea dintre președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump spun, cu 67% și 33%, că Trump a avut o performanță mai bună decât Biden, potrivit unui sondaj rapid realizat de SSRS.

Înainte de dezbatere, aceiași alegători au spus, între 55% și 45%, că se așteptau ca Trump să aibă o performanță mai bună decât Biden.

CNN precizează că rezultatele sondajului reflectă opiniile despre dezbatere doar în rândul acelor alegători care s-au conectat și nu sunt reprezentativi pentru opiniile întregului public care votează.

În ceea ce privește apartenența politică, urmăritorii dezbaterii au fost cu 5 puncte mai mult din tabăra republicanilor decât cei democrați, „ceea ce face o audiență puțin mai înclinată spre GOP decât toți alegătorii înregistrați la nivel național”, mai scrie sursa citată.

57% nu au încredere reală în capacitatea lui Biden de a conduce țara

O majoritate de 57% dintre cei care au urmărit dezbaterea au spus că nu au încredere reală în capacitatea lui Biden de a conduce țara și 44% că nu au încredere reală în capacitatea lui Trump de a face acest lucru.

Aceste cifre sunt efectiv neschimbate față de sondajul efectuat înainte de dezbatere, în care 55% dintre acei alegători au spus că nu au încredere în Biden și 47% că nu au încredere în Trump, conform CNN.

Sondajul CNN a fost realizat printr-un mesaj text cu 565 de alegători înregistrați din SUA care au spus că au urmărit dezbaterea de joi, iar rezultatele sondajului sunt reprezentative doar pentru opiniile observatorilor dezbaterii.

CITEȘTE ȘI: