Cine ar putea deveni prezidențiabilul PNL? Crin ANTONESCU: Există cel puțin doi oameni cu profil de prezidențiabil, Ilie Bolojan și Eduard Hellvig

Publicat: 14 08. 2024, 19:25
Actualizat: 14 08. 2024, 19:32

This browser does not support the video element.

Fostul lider al liberalilor, Crin Antonescu, a declarat miercuri că în Partidul Național Liberal există cel puțin doi oameni care ar avea profil de prezidențiabil, cu referire la Ilie Bolojan și fostul șef al SRI, Eduard Hellvig.

„PNL-ul are și avea din capul locului cel puțin doi candidați care se văd de la distanță, fără îndoială. Ilie Bolojan, fără îndoială și Eduard Hellvig….cu profiluri diferite”, a spus fostul lider al USL.

Legat de actualul președinte al Consiliului Județean Bihor (n.r Ilie Bolojan), Crin Atonescu spune că este „un candidat foarte puternic”, atât din punct de vedere „electoral”, cât și în ceea ce priveste „mesajul de încredere”.

Ilie Bolojan este un candidat foarte puternic și electoral și ca mesaj de încredere…Ilie Bolojan este un om serios, a adăugat Crin Antonescu.

Întrebat despre refuzul lui Bolojan în ce privește propunerea sa în funcția de premier în cazul în care Nicolae Ciucă ajunge președinte, Antonescu este de părere că „Ilie Bolojan nu s-a înzorzonat ca alții cu decorații de hârtie”

Știe foarte bine și că e puțin probabil ca domnul Ciucă să fie președinte. Și mai ales că e foarte puțin probabil să desemneze vreun premier tot din partea PNL sau pe care îl vrea domnia sa, a precizat Crin Antonescu.

Crin Antonescu, despre Eduard Hellvig: „Poate dezvolta o componentă de relații externe”

Legat de fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, fostul lider al PNL admite că în cazul său „nu va fi o eventuală candidatură ușoară”, dar că beneficiază de „anumite cunoștințe, o anumită cultură și de anumite trăsături de personalitate”.

„Nu ar fi o candidatură ușoară…Totuși, ca să încerci să fii președinte al României ar trebui să ai niște cunoștințe, un anumit tip de cultură și, sigur, niște trăsături de personalitate. Eu cred că Hellvig le are….nemaivorbind de relaționările pe care fie, în fond, un director civil de serviciu….depinde ce alege să facă… Poate să facă intrigi politice în interiorul țării și probabil că fiecare, inclusiv Helvig, a făcut și așa ceva. Dar poate, de asemenea, să dezvolte o componentă aproape de relații externe, pentru că serviciile, de la cele americane la cele din NATO și alții sunt totuși canale de comunicare. Nu vreau să discut ipoteze improbabile, dar Hellvig avea acestea atuuri”, a declarat Crin Antonescu la Digi 24.

CITIȚI ȘI:

Crin Antonescu: „E clar că Mircea Geoană este ținta unor atacuri”/ Ce zice Antonescu despre vremea independenților?