Cine ar putea să-i ia locul lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu

Publicat: 08 02. 2014, 17:42
Actualizat: 29 07. 2014, 18:52

Deputatul Ovidiu Ganț susține că viceprimarul Astrid Fodor – Forumul Democrat al Germanilor din România ar putea să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis în fruntea Primăriei Sibiu. dacă acesta se va autosuspenda din funcția de primar.

„Mie mi se pare absolut natural să o aleagă pe doamna Fodor în contextul în care majoritatea absolută în Consiliul Local este deținută de FDGR. Deci, ar fi natural să o întrebe pe doamna Fodor, în primă instanță, dacă dorește sau poate să exercite interimar această funcție. Aceasta nu înseamnă că domnul viceprimar Popa nu ar putea să o facă, dar natural ar fi să o întrebe pe doamna Fodor în primul rând. FDGR-ul nu pierde funcția de primar al Sibiului”, a declarat Ovidiu Ganț, potrivit Agerpres.

Președintele FDRG, Paul Porr, a precizat că Iohannis ar trebui să aleagă unul din cei doi viceprimari pentru a-i tine locul.

Klaus Iohannis a fost propus vineri de Delegația Permanentă a PNL pentru funcția de ministru de Interne și vicepremier. Potrivit legii, Klaus Iohannis nu poate deține concomitent funcțiile de ministru și edil.