Cine sunt cei cinci JUDECĂTORI din cadrul BEC desemnați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie

Publicat: 04 09. 2024, 13:49
Actualizat: 04 09. 2024, 14:14

Instanța supremă a desemnat, miercuri, prin tragere la sorți, cei cinci judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie. Dintre aceștia, trei sunt de la secțiile civile, unul de la secția penală și un magistrat de la secția de contencios administrativ.

Cei cinci judecători stabiliţi prin tragere la sorţi sunt: Dorina Zeca (Secția I Civilă), Irina Alexandra Boldea (Secția I Civilă), Alina Oana Surdu (Secția a II-a Civilă), Adrian Glugă (Secția Penală), Bogdan Cristea (Secția de Contencios Administrativ și Fiscal).

În termen de 24 de ore, urmează să fie ales, prin vot secret, președintele Biroului Electoral Central, precum și locțiitorul acestuia. Ulterior, BEC va fi completat cu președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente, reprezentanții partidelor politice parlamentare și un reprezentant al grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților.

Săptămâna viitoare, va avea loc tragerea la sorți pentru membrii BEC responsabili de alegerile prezidențiale.

CITEȘTE ȘI:

Clotilde Armand, cap de listă pentru SENAT din partea USR, în ciuda controverselor juridice / Radu Mihaiu acuză aranjamentele lui Vlad Voiculescu

Câți români din diaspora s-au înscris pentru vot la parlamentare și prezidențiale, cu trei luni înainte de alegeri? Estimări privind prezența la urne