Ciolacu: Cum ar fi ca la dezbaterea moţiunii să nu fie politicieni? Să vină antreprenorii și cei care trăiesc de luni bune din șomaj tehnic

Ciolacu: Cum ar fi ca la dezbaterea moţiunii să nu fie politicieni? Să vină antreprenorii și cei care trăiesc de luni bune din șomaj tehnic
Ciolacu: Cum ar fi ca la dezbaterea moţiunii să nu fie politicieni? Să vină antreprenorii și cei care trăiesc de luni bune din șomaj tehnic
Publicat: 11/03/2021, 15:37
Actualizat: 11/03/2021, 15:38

Marcel Ciolacu lansează un scenariu cu privire la dezbaterea moţiunii simple împotriva „ministrului-catastrofă” al Economiei, Claudiu Năsui. „Cum ar fi ca la dezbaterea moţiunii să vină antreprenorii disperaţi şi familiile care trăiesc de luni bune din şomaj tehnic?”

„Năsui – Ei şi? Cum ar fi ca marţea viitoare, la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului-catastrofă al Economiei, în sala de plen să nu fie politicieni? Ci… în bănci să stea antreprenorii disperaţi, care contau pe granturile europene blocate din prostie, incompetenţă sau interese obscure de Năsui”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Scenariul liderului PSD continuă cu patronii de firme româneşti obligaţi să renunţe la o parte din personal, „care nu-şi pot plăti angajaţii cu promisiuni liberale sau useriste”.

„Lor trebuie să le dea socoteală actuala putere care-l apără pe acest ministru iresponsabil”

„Să fie prezente familiile care trăiesc de luni bune din şomaj tehnic, nu din contracte de zeci şi sute de milioane de euro cu statul, precum reuşeşte familia de bogătaşi Năsui! Despre aceşti oameni este moţiunea noastră! Lor trebuie să le dea socoteală actuala putere care-l apără pe acest ministru iresponsabil”, conchide Ciolacu.

Social-democraţii au depus, miercuri, la Senat, moţiunea simpă „O românie în agonie, cu Năsui la Economie” şi îl acuză pe Claudiu Năsui de „dezastrul pe care l-a lăsat la Ministerul Economiei în cele 70 de zile, de când este ministru”.

Planul Național de Redresare și Reziliență. Cristian Ghinea: „PNRR a ajuns să fie tratat ca un fel de Moș Crăciun”. Principalele reforme și investiții propuse

Propunerile pe care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a decis să le includă în negocierile cu Comisia Europeană în prima prima variantă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depășesc alocările inițiale, respectiv o estimare de 135% din alocare. În prezent, României îi revine din Mecanismul de Redresare și Reziliență suma de 29,2 miliarde de euro, în timp ce numai propunerile din partea ministerelor însumează aproximativ 70 de miliarde de euro. Sumele pe componente sunt încă negociate cu ministerele. În această primă formă, educației îi revine o pondere de 11% din totalul PNRR, după cum a declarat marți ministrul Cristian Ghinea.

Forma actualizată a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prezentantă marți de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, include 33 de componente grupate în șase piloni distincți, în cadrul cărora sunt propuse atât reforme, cât și investiții care trebuie finalizate, fără posibilitatea de extindere, până la finalul anului 2026. Memorandumul pentru elaborarea documentului de poziție a fost aprobat de Guvern în 20 ianuarie.

Această variantă a fost elaborată în urma rundelor de consultărilor interministeriale și 13 dezbaterilor publice, în cadrul căreia s-au primit în jur de 1700 de idei de proiecte și investiții și reforme, după cum a explicat ministrul Ghinea în timpul dezbaterii de marți din cadrul Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților.

Mecanismul de Redresare și Reziliență (MRR), în valoare toală de 672,5 miliarde de euro, este cel mai mare instrument financiar creat de Uniunea Europeană în afara cadrului financiar multianual, menit să ofere sprijin financiar statelor membre pentru a asigura o revenire economică rapidă. Regulamentul a fost aprobat la nivel european pe 12 februarie 2021.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Frumusețea nu aduce fericire. Ce se întâmplă cu oamenii care arată prea bine?
×