Ciolacu, despre depunerea unei moțiuni de cenzură: Este posibil orice

Publicat: 16 12. 2019, 20:37

„În ultimul ceas, mă așteptam ca prim-ministrul Orban să înceapă să ia totuși și niște decizii bune. Decizia de a veni prin asumare cu bugetul este o decizie foarte proastă. Mă bucură că este pe 23 decembrie, o să ne reunim luni în BPN și vom lua decizia (despre ce vom face-n.r.). Ce am decis astăzi am și făcut. Am depus cele două sesizări la Curte pentru cele două legi asumate în Parlament. Mi se pare o greșeală democratică. Nu vreau să intru în jurisprudența CCR sau în detalii juridice”, a afirmat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă de după alegerea Gabrielei Firea în funcția de lider al PSD București.

Întrebat dacă ia în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură, liderul socia-democrat a spus: „Este posibil orice”.

„Încercați să intrați în noua logică a PSD. De data aceasta, mai mulți colegi și-au asumat o conducere și vrem ca aceste decizii să le luăm în interiorul partidului, nu la televizor”, a mai precizat Ciolacu.

De asemenea, întrebat dacă își dorește ca Executivul condus de Ludovic Orban să fie înlăturat, președintele Camerei Deputaților a afirmat: „În mod Ctegoric, la cum arată…”.

Ludovic Orban a declarat că cea mai potrivită dată pentru plenul reunit, în cazul în care Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul viitor, este 23 decembrie. Premierul a precizat că Executivul va decide marți procedura pe care o va urma pentru adoptarea actului normativ.