CIOLACU, mesaj pentru administrația centrală: PRIORITATEA este să SALVĂM toți banii din PNRR! Oamenii vor să vadă LIDERI care-și asumă răspunderea

Publicat: 16 10. 2024, 11:06
Actualizat: 16 10. 2024, 11:22

This browser does not support the video element.

„Prioritatea este să recuperăm întârzierile și să salvăm toți banii din PNRR!”. Este mesajul lui Marcel Ciolacu pentru membrii Guvernului și pentru toți angajații din administrația centrală. 

Deși urmează o campanie electorală, prioritatea noastră este, în următoarele două luni, să recuperăm întârzierile și să salvăm toți banii din PNRR!, a declarat premierul Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Marți, Comisia Europeană a transmis un avertisment României privind posibilitatea suspendării parțiale a plăților din cererea de plată numărul trei, aferentă Planului Național pentru Redresare și Reziliență.

Comisia a constatat că, în această etapă, nu au fost atinse şase jaloane. Este vorba despre reforme ale guvernanţei întreprinderilor de stat precum şi de investiţii din domeniul transporturilor şi de o reformă a regimului fiscal al microîntreprinderilor.

După un schimb de replici, purtat pe Facebook marți seară, între premier și șeful Senatului, Marcel Ciolacu revine miercuri dimineață cu un mesaj clar: îmi voi asuma să iau acele decizii care să aducă în România toți banii din PNRR.

Candidatul PSD pentru funcția supremă în stat face referire la „cei care stau pe margine și critică”.

Oamenii așteaptă de la noi soluții și vor să vadă lideri care-și asumă răspunderea, nu care stau pe margine și critică. Eu îmi voi asuma să iau acele decizii care să aducă în România toți banii din PNRR, fără să mă gândesc la calcule politice, a declarat Cilacu.

Miercuri dimineața, Nicolae Ciucă, a mai avut un răspuns pe Facebook pentru Ciolacu. Candidatul PNL la prezidențiale i-a cerut premierului să finalizeze reformele şi să deblocheze fondurile din PNRR, aceasta fiind, în opinia președintelui PNL, ”singura cale de a merge înainte”.

Românii așteaptă rezultate, nu explicații şi „somnifere electorale”, i-a transmis Nicolae Ciucă premierului. Citește aici. 

CITEȘTE ȘI: