Ciolacu spune că a DISCUTAT cu Ciucă despre comisarul european: Vorbesc cu ceilalţi lideri politici, încercăm să negociem cel mai bun portofoliu

Publicat: 29 08. 2024, 12:59
Actualizat: 29 08. 2024, 13:02

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că a discutat cu președintele PNL, Nicolae Ciucă inclusiv de dimineaţă despre comisarul european şi că aceste discuţii, inclusiv cu preşedinta Comisiei, nu sunt secrete, ci doar discrete. Prim-ministrul a mai spus că: ,,Cred că datoria mea faţă de români e să obţin cel mai bun portofoliu pentru România. Persoanele întotdeauna sunt un lucru secundar. Avem soluţii”

Premierul a declarat în fața jurnaliștilor că: ”E un proces de negociere. Eu nu negociez cu preşedinta Comisiei probleme de deficit, în conjunctura nominalizării comisarului european. În acest moment, normal că vorbesc şi cu ceilalţi lideri politici, încercăm să negociem cel mai bun portofoliu şi cel mai reprezentativ pentru România. Sunt mai multe propuneri. Preşedinta Comisiei nu face acest lucru numai cu România, ci cu toţi prim-miniştii din UE. E un demers mai lung, pe care o să-l finalizăm”, a spus premierul Ciolacu despre stadiul nominalizării comisarului european.

Întrebat dacă preşedinta Comisiei Europene a cerut de la început ca propunerea să fie o femeie, premierul s spus că: ”Acest lucru, preşedinta Comisiei l-a cerut de la început. Vom avea un proces de negociere. Dacă pentru un anumit portofoliu, cea mai potrivită persoană este o femeie, atunci vom nomminaliza o femeie. Dacă pentru un anumit portofoliu este mai potrivit un bărbat, vom nominaliza un bărbat. Contează foarte mult domeniul pe care o să-l reprezentăm, prin comisarul României în Comisia Europeană”, a explicat prim-ministrul.

Cred că datoria mea faţă de români e să obţin cel mai bun portofoliu pentru România. Persoanele întotdeauna sunt un lucru secundar. Avem soluţii, a mai spus premierul.

Premierul a mai afirmat că a discutat cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă şi astăzi de dimineaţă, în ceea ce priveşte negocierea pentru portofoliu.

Nu e singurul lider politic cu care am discuţii în această perioadă. Aceste discuţii, inclusiv cu preşedinta Comisiei nu sunt secrete, ci doar discrete. Aceste discuţii cu liderii politici din România nu sunt secrete, sunt doar discrete în această perioadă de negociere, mai spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Noua Comisie Europeană, predominant masculină / Lucian Romașcanu: Victor NEGRESCU are toate atuurile să fie un comisar european foarte bun