Prima pagină » Știri politice » Cioloș, despre șansa de care România trebuie să profite în 2019: „Va mai apărea, probabil, peste 15 ani”

Cioloș, despre șansa de care România trebuie să profite în 2019: „Va mai apărea, probabil, peste 15 ani”

Cioloș, despre șansa de care România trebuie să profite în 2019: „Va mai apărea, probabil, peste 15 ani
Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, la reuniunea Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene, că România va avea în 2019 o șansă ce va mai apărea, probabil, peste 15 ani - aceea de a se afirma în rândul țărilor Uniunii Europene printr-o viziune politică cu privire la viitorul Europei.

„România va avea în 2019 o șansă ce va mai apărea, probabil, peste 15 ani, aceea de a se afirma în rândul țărilor Uniunii Europene printr-o viziune politică cu privire la viitorul Europei, precum și prin profesionalism în prezidarea negocierilor statelor membre reunite în Consiliul UE. Aceste negocieri purtate în domenii și politici comune importante vor oferi posibilitatea consolidării proiectului european. Prin implicarea încă din acest moment, în mod riguros și constant, a tuturor ministerelor, în pregătirea Președinției Consiliului UE din 2019 această șansă poate fi fructificată la maximum. Încurajez ministerele să se implice în procesul de dezbatere publică ce se va derula în lunile următoare, prin propuneri de teme de dezbatere și prin participarea directă cu specialiști în aceste discuții”, a afirmat, potrivit unui comunicat de presă, premierul Dacian Cioloș, în timpul reuniunii săptămânale a Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene.

Principala temă abordată a fost pregătirea Președinției Consiliului Uniunii Europene ce va fi deținută de România în primul semestru al anului 2019.

Astfel, s-a discutat despre finalizarea, până la sfârșitul anului, a Planului de acțiune care va conține un set de măsuri și un calendar de implementare pentru următorii doi ani. Acest document va oferi baza necesară pentru implementarea acțiunilor de pregătire a viitoarei Președinții a României din punct de vedere bugetar, logistic și al resursei umane. În paralel, Guvernul Cioloș a lansat procesul de consultare publică pentru definirea viitoarelor priorități ale Președinției României a Consiliului UE, proces care va fi continuat și finalizat de viitorul Guvern.

În cadrul reuniunii a fost, de asemenea, evaluat și stadiul eforturilor Guvernului pentru îndeplinirea, până la sfârșitul anului, a condiționalităților necesare pentru atragerea fondurilor europene.

Citește și