Premierul a subliniat că astfel se va ajunge fie la creșterea deficitului, ceea ce ar fi ”catastrofal”, fie la o reducere a fondurilor alocate investițiilor.
El a mai arătat că o lege a salarizării unitare nu va mai avea finanțare, în condițiile în care măriri procentuale – cum ar fi cele votate în comisiile din Camera Deputaților luni după-amiază – nu fac decât să crească dezechilibrele între diverse categorii de bugetari.
Șeful Executivului a adăugat, într-un interviu acordat Adevărul, că ar fi preferat ”măriri de salarii cu cap” și o creștere a veniturilor durabilă.
Comisiile reunite de Buget și Muncă din Parlament au aprobat luni majorarea cu 15% a salariilor de bază din învățământ începând cu 1 ianuarie 2017, amendamentul fiind votat de către parlamentarii PSD și UDMR, liberalii absentând. Totodată, deputații din comisiile menționate au mai aprobat și plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era până acum, precum și majorarea cu 25% a salariului de bază de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al CNAS.