Premierul a făcut aceste afirmații luni, la postul public de radio, când a fost întrebat de moderator care va fi situația economică dintre cele două țări, după Brexit, având în vedere că Marea Britanie este al cincilea partener comercial al României.
„Pentru România, Marea Britanie nu este în momentul de față unul dintre partenerii consistenți economic. Importurile și exporturile românești înspre Marea Britanie și invers nu au o pondere foarte mare (…) Nu avem investiții de capital britanic în sistemul bancar din România. Pe termen scurt, impactul economic al acestui proces este gestionabil. Pe termen mediu și pe termen lung, va depinde cum se va negocia această ieșire a Marii Britanii din UE”, a spus Cioloș.
Premierul și-a exprimat convingerea că indiferent cum va evolua procesul de ieșire din UE, Marea Britanie va avea interesul să rămănă conectată la Piața Comună.
„Oricât de puternică ar fi Marea Britanie nu văd cum ar putea să-și mențină trendul de dezvoltare economică fără o conectare la Piața Comună care este una dintre cele mai mari din UE. La fel, și unele state din UE vor fi interesate să se găsească forme de continuare a cooperării economice și comerciale cu Marea Britanie”, a mai spus premierul.