Cîțu, despre avizul negativ primit în comisiile pentru buget: A fost un vot politic / Orban: Votul nu a avut legătură cu prestația

Cîțu, despre avizul negativ primit în comisiile pentru buget: A fost un vot politic / Orban: Votul nu a avut legătură cu prestația
Publicat: 29/10/2019, 17:45

„A fost un vot politic, în primul rând și a fost 19 la 19. Acum interpretarea președintelui comisie de la PSD a fost că este un vot negativ. Este un vot politic în care nu s-a luat o decizie, dacă mă întrebați pe mine. Cred că am reușit să răspund nelămurilor de acolo, chiar dacă uenle întrebări nu își aveau sensul în această comisie, pentru că erau luate din titluri de tabloid și can can. Dar am răspuns și acolo”, a afirmat Florin Cîțu, la finalul ședinței de marți a comisiilor reunite pentru buget”, a afirmat Florin Cîțu, marți, la finalul ședinței comisiilor reunite pentru buget.

Întrebat cum vede comportamentul lui Eugen Teodorovici față de el, pe parcursul audierii, liderul senatorilor PNL a spus că a cerut decență, la începutul ședinței comisiei, însă pare-se că nu se poate acest lucru.

„Chiar am cerut să fie o discuție decentă. Se pare că nu se poate și apoi ne întrebăm de ce imaginea Parlamentului este cea care este în România. Atunci când președintele executiv al PSD dă tonul acestui tip de dezbatere care nu ne face cinste în Parlament, este foarte clar că ceilalți nu aveau ce face decât să îl urmeze. Deși în partea de început a comisiei am cerut decență, nu am fost ascultat și ați văzut că lucrurile au degenerat. Acum nu eu sunt cel care va trebuie să își evalueze pe președintele executiv al PSD, ci românii îl vor evalua”, a conchis Cîțu.

Audierea ministrului desemnat al Finanțelor Florin Cîțu în comisiile de buget reunite a fost întreruptă în mai multe rînduri de ministrul demis al Finațelor Eugen Teodorovici, care s-a remarcat și prin folosirea unor termeni inadecvați.

„Cu mine s-a terminat. Îmi plac c….., dar nu blonde”, a spus la un moment dat Teodorovici; nu este clar la ce s-a referit.

Ulterior, la ieșirea din sală, Teodorovici a negat că a folosit termeni nepotriviți: „Vă spun și dumneavoastră că n-am spus acest lucru”.

Până acum, Florin Cîțu, propus la portofoliul Finanțe este singurul care a primit aviz negativ în comisiile parlamentare.

Marți și miercuri sunt audiați toți cei 16 miniștri cu portofoliu nominalizați în Cabinetul Orban în comisiile parlamentare, urmând ca votul pentru învestirea Guvernului să fie dat, lunea viitoare, într-un plen reunit care începe la ora 14.00.

Orban, despre avizul negativ din comisii pentru Cîțu: Un vot politic, nu are legătură cu prestația

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, luni, că avizul dat în comisiile de buget ale Parlamentului, privind numirea lui Florin Cîțu la Ministerul Finanțelor, a reprezentat doar un vot politic, care nu are nicio legătură cu prestația și profesionalismul liberalului.

„A fost un vot politic, care nu are nicio legătură cu calitatea prestației, cu profesionalismul și cu soluțiile prezentate de colegul meu Florin Cîțu. Îi felicit pe colegii mei pentru felul în care s-au prezentat, le mulțumesc parlamenatrilor de toate culorile politice care au audiat cu extrem de mare seriozitate candidații noștri de miniștri și le-au acordat încrederea. În cele mai multe comisii nu s-a votat politic, ci s-a votat efectiv după prestația candidaților, de la generalul Ciucă, la Costel Alexe, de la Oros la Costache. A fost o prestație serioasă și profesionistă. Apreciez faptul că au votat în favoarea candidaților noștri. Am convingerea că până luni mai sunt multe nopți și noaptea e un sfetnic bun. Am încredere că luni va exista cvorum și Guvernul va fi învestit”, a spus Orban, în Parlament.

Florin Cîțu, ministrul desemnat al Finanțelor a primit aviz negativ din partea comisiilor pentru buget ale Parlamentului.

Cu 19 voturi pentru și 19 împotrivă, Florin Cîțu are aviz negativ.

Miercuri are loc ultima zi de audieri, urmând ca votul de învestire al Guvernului să aibă loc în plenul reunit de luni, 4 noiembrie.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar