Ciucu: Balamucul de la Universitate, organizat de Firea, v-a costat 385.000 euro

Ciucu: Balamucul de la Universitate, organizat de Firea, v-a costat 385.000 euro
Publicat: 10/05/2017, 18:54
Actualizat: 26/03/2019, 00:50

„Balamucul de la Universitate, organizat de PMB, primar Gabriela Firea, v-a costat 385.000 Euro. Atunci când m-am opus în Consiliul General adoptării procedurii simplificate de achiziții publice, exact astfel de achiziții dubioase am vrut să evităm. Anunț neclar, cu doar 3 săptămâni înainte de eveniment. Așa ne va toca bugetul încă trei ani de zile. Q.E.D. Rețineți tactica, dăm bugete imense la instituții din subordine pe care le controlăm prin interpuși, care fac ce le zicem noi, nu ceea ce le-ar dicta misiunea lor și rațiunea pentru care au fost înființate. Ați dat banii aceștia, cca. 385.000, pentru o hărmălaie cu obiectiv neclar, inutilă. Nu ducem lipsă de concerte în București, nu văd de ce trebuie că Primăria să risipească, astfel, banii. În fine… tipic Firea. Mă tot gândesc la o soluție fezabilă și constituțională că să o oprim”, a scris pe pagina sa de Facebook, consilier PNL în Consiliul General al Capitalei, Ciprian Ciucu.

Precizările sale vin după ce mai mulți studenți ai Facultății de Istorie au protestat, marți, nemulțumiți de zgomotul produs de concertele organizate în Piața Universității cu ocazia Zilei Europei.

În februarie, profesorii facultății au trimis o scrisoare primarului Capitalei, în care solicitau interzicerea activităților sonore.

„În astfel de condiții trebuie să ne desfășurăm cursurile la Facultatea de Istorie. Concertele continuă în Piața Universității iar răspunsul oficial de la Primăria Municipiului București întârzie să apară”, a fost comentariul unor imagini postate pe pagina de Facebook a Facultății de Istorie din cadrul Universității București.

În luna februarie, profesorii de la Facultatea de Istorie a Universității București i-au trimis primarului general al Capitalei o scrisoare deschisă, prin care solicitau interzicerea activităților sonore în Piața Universității, în timpul săptămânii, fiind deranjați de evenimentele care se desfășoară în zonă.

„Activitatea didactică a Facultății de Istorie se desfășoară de luni până vineri în intervalul orar 8-20 și sâmbăta între orele 8-16 și include cursuri, seminarii, consultații, cercuri științifice și conferințe. De asemenea, studenții au la dispoziție sala de lectură a bibliotecii de specialitate, deschisă luni-vineri între 8-19 și sâmbăta 8-14. De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfășura activitatea datorită poluării sonore constante creată de „Festivalul Iubirii”, organizat în acest moment în Piața Universității. Repetițiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acțiune desfășurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori și determinând o stare de stres și agitație atât în rândul studenților cât și al profesorilor și blocarea procesului didactic. Este o situație cu care ne-am confruntat și în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare și pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcția de Mediu a Primăriei și la Poliția locală, rămase fără rezultat”, se arată în scrisoarea profesorilor.

Semnatarii scrisorii cereau interzicerea activităților desfășurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 și sâmbăta până în ora 16.00.

În replică, Primăria Capitalei susține că în Piața Universității au mai fost asemenea activități, însă nu au fost reclamații.

„Menționăm faptul ca evenimentul «București este Europa – 10 ani de la integrarea României in Uniunea Europeana», dedicat Zilei Europei este organizat de Primăria Capitalei în parteneriat cu Institutul European. Locația respectivă a fost solicitată de Institutul European din România, care a dorit să marcheze printr-un eveniment special Ziua Europei. De asemenea, menționăm că astfel de manifestari cultural-artistice au mai fost organizate în locație, neîntâmpinând reclamații. Vă asiguram de toată disponibilitatea noastra, vom ține cont de doleanțele instituției și vom încerca să remediem eventualele neajunsuri”, a transmis Primăria Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile