Prima pagină » Știri politice » Clotilde Armand, inculpată în dosarul în care ANI o acuză de incompatibilitate / Edilul pierde procesul împotriva Agenției de Integritate

Clotilde Armand, inculpată în dosarul în care ANI o acuză de incompatibilitate / Edilul pierde procesul împotriva Agenției de Integritate

Clotilde Armand, inculpată în dosarul în care ANI o acuză de incompatibilitate / Edilul pierde procesul împotriva Agenției de Integritate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a fost inculpată în dosarul în care este acuzată de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, în ceea ce edilul susține că este „reacția sistemului PNL PSD la anunțarea candidaturii” sale pentru un nou mandat în funcție.

UPDATE: Instanța a respins contestația împotriva raportului ANI înaintată de Armand

Judecătorii de la Curtea de Apel București au respins contestația împotriva raportului ANI înaintată de Clotilde Armand.

„Respinge ca inadmisibilă cererea reclamantei de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 alin. (1), (3), (4) şi (5) din Legea nr. 176/2010. Admite cererea reclamantei de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003 şi art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003 şi art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010 prin raportare la prevederile art. 1 alin. (5), art. 15 alin. (1), art. 20 alin. (1) şi (2), art. 21 alin. (3), art. 24 alin. (1), art. 52 alin. (1) şi art. 53 alin. (2) teza a II-a din Constituţia României. Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantei de suspendare a judecăţii cauzei până la pronunţarea de către Curtea Constituţională asupra excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003 şi art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010, cu privire la care s-a admis cererea de sesizare. Respinge ca inadmisibilă cererea reclamantei de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivită?ii invocării unor noi critici cu depă?irea termenului prevăzut de art. 22 alin. (1) din Legea nr. 176/2010, excepţie ridicată de către pârâtă. Respinge ca neîntemeiată contestaţia, astfel cum a fost completată, formulată de către reclamanta ARMAND CLOTILDE-MARIE-BRIGITTE în contradictoriu cu pârâta AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la data pronunţării hotărârii în privinţa soluţiei de respingere ca inadmisibilă a cererii reclamantei de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 alin. (1), (3), (4) şi (5) din Legea nr. 176/2010, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii”, conform minutei judecătorilor de la CAB

În urma sentinței, Clotilde Armand a anunțat că va sesiza Inspecția Judiciară.

„Nicio surpriză în minuta instanței – noul judecător – numit „noaptea, ca hoții” fără nicio motivare sau argument juridic – și-a îndeplinit misiunea pentru care a fost promovat la Curtea de Apel. A respins contestația mea împotriva raportului ANI. Voi contesta această decizie și voi face o plângere către Inspecția Judiciară pentru gravele abateri juridice pe care judecătoarea le-a făcut. Înțeleg că este campanie electorală dar nici noi nu suntem în Rusia lui Putin. Mergem înainte”, a scris, pe Facebook, edilul de la Primăria Sector 1.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Clotilde Armand anunță că i-a fost schimbată calitatea de suspect în inculpat în dosarul în care este acuzată de incompatibilitate de către ANI.

„Reacția sistemului PNL PSD la anunțarea candidaturii mele”

„Să vă mai dau un exemplu despre reacția sistemului PNL PSD la anunțarea candidaturii mele.

Probabil știți, sunt acuzată de fostul primar PSD (Diamante) că aş fi fost remunerată ilegal cu 2.500 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupţie la Primăria Sectorului 1. Am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene şi am contestat în instanţă raportul ANI. Apropos, în acelaşi timp în care au schimbat judecătorii, «Noaptea ca hoții!», m-au sunat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 că se schimbă calitatea de suspect în inculpat (exact în timpul în care avocatul pleda în speța despre care v-am zis mai jos).

Campania electorală începe mâine, iar Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au nevoie de știri cu primarii USR care să fie filmați în fața parchetelor și să fie atacați în prime-time de televiziunile de casă. Poate lumea nu vede ce dezastru economic patronează și ce tunuri financiare se dau în România. Oamenii nu mai pot fi mințiți cu astfel de montaje mediatice!”, scrie  Clotide Armand, luni, pe Facebook.

„Se pregătesc să termine rapid rechizitoriul și să mă trimită în judecată până pe 9 iunie”

„Să vă spun ceva și despre modul profund defectuos în care s-a derulat ancheta. Nu am vrut să scriu nimic despre acest lucru, eram curioasă până unde vor merge

  • Au schimbat trei procurori până au găsit pe cineva care să semneze actele de acuzare împotriva mea.
  • Cel care conduce ancheta este un polițist care a promovat anul trecut în timpul anchetei de la Poliția Sectorului 1 la Poliția Capitalei.
  • Avocații mei au cerut informații de la procuror despre aceste schimbări. Nu am primit niciun răspuns!
  •  Am făcut plângeri la șefii din Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 și din Parchetul General cum este posibil să fie schimbați, fără nicio explicație, procurorii de caz? Nu am primit niciun răspuns!
  • Am făcut plângeri și la Inspecția Judiciară. Niciun răspuns!

Se pregătesc să termine rapid rechizitoriul și să mă trimită în judecată până pe 9 iunie. Oamenii nu mai pot fi mințiți cu astfel de montaje mediatice.

PS: Marcele, Nicule…. Haideți să ne judecăm în instanță cât mai rapid cu aceste dosare electorale deschise de voi. Fricoșilor. Acuzațiile nu se mai susțin încă din timpul verii, iar ancheta s-a șubrezit în ultimele luni. Toți martorii audiați -unii chiar din PSD- PNL, unii din Prefectură (care a dat aviz de legalitate pe dispoziții), unii de la Direcția Juridică – au declarat că dispozițiile sunt legale și că nu este nimic în neregulă”, continuă primarul Sectorului 1.

Acuzațiile inspectorilor de integritate

Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului cu privire la faptele presupus a fi comise de Armand.

Clotilde Armand este suspectată în acest dosar de cinci fapte de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 afirmă că edilul ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului „îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie „, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect.

Armand ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei şi ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-ar fi majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

Mai mult, conform sursei citate, Armand ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3.744 lei, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

Tot în acest caz, anchetatorii spun că suspecta ar fi semnat o dispoziţie prin care şi-a majorat indemnizaţia de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele