„Când am intrat în politică, atunci când am creat acest partid, am spus că avem două obiective. Primul obiectiv este să reconstruim încrederea între clasa politică și cetățeni. Și al doilea obiectiv este să încurajăm participarea cetățenilor în viața comunității, pentru ca încet, încet să ajungem mai mult la o democrație participativă, nu reprezentativă. (…) Eu spun că, prin acțiunea noastră în administrația locală, acolo vom putea să atingem aceste două obiective, pentru că la nivel local se va reconstrui încrederea între cetățeni și clasa politică. La nivel local se începe, pentru că mai întâi, înainte să ai încredere în Parlamentul României, vei avea încredere în primarul tău, în Consiliul local, vei vedea schimbările pe străzile tale”, a declarat pentru Gândul Clotilde Armand.
Consiliera susține că în continuare vrea să se dedice administrației locale, pentru că acolo e nivelul la care oameniii se pot implica în mod real și trebuie încurajați să participe la construirea comunității așa cum și-o doresc, și crede că și partidul ar trebui să facă același lucru, dar și să comunice mai mult pe ceea ce se întâmplă în teritoriu.
„Oamenii vor ceva pentru școala lor, vor să fie un parc lângă ei, vor să pună niște pomi pe strada lor. (…) Și atunci eu, în calitate de vicepreședinte, am început toată această poveste politică cu aceste două obiective, și eu consider că, la ora actuală, USR trebuie să fie mult mai prezent la nivel local. S-a pus foarte mult în ultima vreme accent pe prezența USR la nivel național (…), dar eu spun că USR va căpăta greutate dacă la nivel local ia rădăcini. (…) Și pentru acest lucru am început și aceste campanii cu ‘Hai la pas prin sat’. Am fost deja în foarte multe sate, data trecută am fost la un sat din județul Neamț unde au un grup de inițiativă USR cu 21 de cetățeni. Asta vreau să fac! Și în satul următor la fel, sunt foarte multe sate unde exact asta se întâmplă: oamenii își iau soarta în mâini și vor să se implice”, a explicat consiliera de la Sectorul 1.
Întrebată pe cine susține pentru funcția de președinte al formațiunii, consiliera a evitat să dea un răspuns concret, dar a precizat că Nicușor Dan este „extrem de legitim” pentru acest post, cu toate că USR trebuie să fie un partid „unde lucrurile se mișcă și eu aș saluta și un alt președinte”.
„Vă dați seama că Nicușor Dan este extrem de legitim pentru acest post. Dar mi se pare foarte bine faptul că există o democrație, că există mai multe persoane care candidează, eu le mulțumesc pentru faptul că au făcut acest lucru. Trebuie să fim un partid unde lucrurile se mișcă și eu aș saluta și un alt președinte”, a încheiat Armand.
În urmă cu aproximativ o lună, Clotilde Armand a vorbit pentru Gândul despre posibilitatea de a candida la șefia USR și a admis că s-a gândit la această variantă.
„Aici nu sunt hotărâtă, eu aș dori un partid unde sunt mai mulți candidați. Eu nu aș dori un partid unde este un singur candidat care este votat de toată lumea și atunci ar fi un vot mai mult formal. Eu aș vrea un partid deschis, cum am mai spus, un partid care crește oamenii, un partid unde sunt mai mulți lideri și asta mi-aș dori: un partid cu mai mulți candidați pentru rolul de președinte”, a explicat atunci consiliera de la Sectorul 1.