Clotilde Armand solicită intervenția STS pentru a demonstra fraudarea alegerilor din Sectorul 1: „110 procese verbale ar fi fost falsificate”

Publicat: 14 06. 2024, 18:01
Actualizat: 14 06. 2024, 18:11

This browser does not support the video element.

Scandalul alegerilor fraudate continuă în Sectorul 1, unde primarul Clotilde Armand susține că a câștigat scrutinul electoral.

Primarul actual și candidatul USR învins în alegerile locale câștigate de candidatul PSD-PNL George Tuță cere renunărarea voturilor în toate secțiile de votare din Sectorul 1.

Clotilde Armand cere intervenția STS

Ea a depus o plângere penală pentru un reprezentant al Biroului Electoral din Sectorul 1 și pe numele lui Toni Greblă, președintele AEP.

Primarul solicită intervenția Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru a demonstra „jaful”.  110 procese verbale ar fi fost falsificate și urcate în platforma Autoritatea Electorală Permanentă, susține actualul primar al Sectorului 1.

Potrivit Antena 3 CNN, George Tuță este considerat câștigătorul alegerilor locale, la o diferență de 500 de voturi de Clotilde Armand.

Primarul se ceartă cu jurnaliștii de la Antena 3 și România TV

Primarul a țipat la jurnaliști după ce un corespondent de la România TV i-a pus o întrebare incomodă legată de depunerea plângerii: „Doamnă primar, și în al 12-lea ceas continuați să mințiți locuitorii Sectorului 1 și pe toți bucureștenii?”

Clotilde a răbufnit: „Doamna, dumneavoastă vă dați demisia dacă nu e așa cum spun și plecați de aici, da, și toți șefii dumneavoastră își dau demisia”.  

Corespondentul de la România TV a continuat să-i reamintească primarului de „scandalul gunoaielor: „De ce nu vă dați dumneavoastră demisia pentru că ați îngropat locuitorii Sectorului 1 în gunoaie?” , la care Clotilde a răspuns: „Eu nu am venit să vorbesc de urși sau de șobolani sau de fake news de acum patru ani. Am venit pentru ceva foarte grav care se întâmplă. Este o pată neagră asupra democrației din România”. 

Primarul le-a întors spatele jurnaliștilor de la toate televiziunile și a plecat.

George Tuță: Clotilde Armanda îi va da în judecată pe cetățenii care n-au votat-o

Clotilde ar trebui să dea în judecată toți cetățenii care nu au votat-o”, a spus câștigătorul alegerilor locale din Sectorul 1 pe un ton ironic. Biroul Electoral Central ar urma să valideze rezultatele alegerilor locale, urmând ca George Tuță să preia mandatul de primar al Sectorului 1 din octombrie 2024.

Acesta a ironizat-o pe Armand, spunând că tot ce mai poate face acum e să-i dea în judecată pe cetățenii care nu au votat-o.

„Circul ăsta și scandalul s-a oprit duminică, pentru că următoarea etapă pe care Clotilde Armand cred că și-o dorește este să-i dea în judecată pe cetățeni că nu au votat cu ea. I-a dat în judecată sau mă rog, le-a făcut o plângere penală celor din secțiile de vot, a făcut o plângere penală celor din Biroul Electoral de Sector, urmează acuma probabil să facă tuturor cetățenilor sectorului 1 plângeri penale că n-au votat cu ea.” a precizat George Tuță

Citește și: Clotilde Armand și-a scurtat până și programul scurt „de vineri” de la Primărie! A intrat la birou la 11.40 și a părăsit instituția după nici 5 ore