Prima pagină » Știri politice » Comisia Juridică a respins solicitarea DNA de a începe urmărirea penală a lui Florian Bodog. Când va fi votul decisiv 

Comisia Juridică a respins solicitarea DNA de a începe urmărirea penală a lui Florian Bodog. Când va fi votul decisiv 

Comisia Juridică a respins solicitarea DNA de a începe urmărirea penală a lui Florian Bodog. Când va fi votul decisiv 

Senatorii din Comisia Juridică au respins, marți  cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru Florian Bodog, în prezent senator PSD. ​Iulia Scântei, președintele Comisie juridice, a declarat că decizia finală va fi luată de către senatori, miercuri, în ședința de plen.

UPDATE: Senatorii juriști au respins cererea DNA pentru urmărirea penală a lui Bodog, cu 6 voturi pentru, 6 împotrivă și 1 abținere.

„Nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil sau nefavorabil pentru începerea urmării penale împotriva senatorului Bodog. Solicitarea procurorilor se va rediscuta în plen și aceasta va fi supusă votului senatorilor”, a declarat președintele Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei.

PSD: „Vom vota în conformitate cu raportul Comisiei juridice”

Grupul senatorial al PSD va vota pentru ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, în contextul în care aceasta va fi și recomandarea Comisiei juridice a Senatului, spune Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

„Despre colegul nostru, senatorul Florian Bodog, vreau să vă spun că am hotărât că mâine, la 11,30, să avem o şedinţă a Grupului senatorilor PSD şi că decizia este că să votăm în conformitate cu raportul Comisiei juridice. (…) Vom vota în conformitate cu raportul Comisiei juridice. Nu este corect pentru mine astăzi, în faţa dumneavoastră, să mă antepronunţ cât nu ştiu care va fi raportul acelei comisii”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Florian Bodog: „Nu am nimic de ascuns”

În dată de 2, s-a depus un proces verbal de sesizare din oficiu pentru o nouă pretinsă infracțiune și anume că am falsificat semnăturile consilierei mele, lucur care nu este dovedit. În dosar nu există nici un alt document față de documentele existente la momentul la care s-a adus pentru prima dată dosarul în Senatul României. Vreau să subliniez că nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmariii penale.(…)Indiferent de decizia pe care Comisia Juridică o va lua astăzi , nu mă voi sustrage cercetărilor.(..) În 2019 am fost reclamat de actualul director al Unifarm că aș fi vrut să îl schimb politic. Am fost chemat la Parchetul General, am fost audiat și cazul s-a închis. Nu am absolut nimic de ascuns și nu am absolut nici un lucru care să nu poată fi spus public”, a declarat Florian Bodoc la ieșirea  de la audieri.

Procurorii DNA au adus acuzații noi fostului ministru al Sănătății Florian Bodog și au susținut că atunci când acesta a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru că o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract. Comisia juridică urmează să dea raportul în acest caz marţi.

Pe 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similară a DNA de încuviințare de începere a urmăririi penale a aceluiași demnitar. Ulterior, procurorii au obținut noi date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de abuz în serviciu, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură (trei infracțiuni), pentru perioada când acesta conducerea Ministerul Sănătății.

Autor