Conducerea PNL se reunește astăzi la Palatul Parlamentului pentru a stabili și valida candidații pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Printre numele controversate care se regăsesc pe lista PNL sunt George Becali, care și-a depus în această dimineață adeziunea la PNL Sector 6, și Sorin Roșca Stănescu.
Prin depunerea adeziunii la PNL, Gigi Becali a renunțat la șefia PNG, legea partidelor precizând că în momentul în care cineva se înscrie într-un alt partid, se consideră automat că și-a dat demisia din cel în care a fost. Becali va candida pentru un post de deputat, fiindu-i rezervat un colegiu în Sector 6.
Becali a anunțat că fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu, care va candida și el pentru un colegiu de Senat, se va ocupa de campania sa. PNL a stabilit astfel că Becali și ministrul Apărării vor face campanie împreună în Sectorul 6.
Un alt nume controversat propus de PNL este Sorin Roșca Stănescu. Conducerea PNL îl susține pentru a candida în Sectorul 4, într-un colegiu pentru Senat, pe S.R Stănescu în detrimentului actualului senator Cristian Țopescu.
Tot în Sectorul 4, în colegiul 8 pentru Senat, va candida pe listele Alianța de Centru Dreapta, dar din partea PC, președintele fondator Dan Voiculescu.
Foștii premieri Petre Roman și Victor Ciorbea au primit câte un colegiu în județele Brașov, respectiv Cluj. Miniștrii PNL, Eduard Hellvig și Radu Stroe vor candida în județul Ilfov.
„Nu au fost negocieri cu PNȚCD și PNG, este impropriu spus, s-au stabilit niște condiții de înțelegere. George Becali nu va fi prezent la ședința de astăzi a PNL, niciun candidat nu este invitat. Sunt destul de multe derogări, încercăm să aducem și oameni noi, oameni care nu au vechimea prevăzută de statut. Dacă George Becali va fi candidat pe listele PNL atunci formațiunile politice vor vota peste tot în țară candidații USL”, a declarat la începutul ședinței Crin Antonescu.
El a adăugat că nu s-a opune ideii testării psihologice a candidaților pentru parlamentare, dar legislația nu permite acest lucru. „Eu, persona,l da, aș fi de acord cu teste psihologice pentru candidați. Din punct de vedere al legislației atrag atenția că nicăieri în lume nu există o asemenea legislație. Sigur ar fi distractiv”, a declarat liderul PNL.
De asemenea, Antonescu a precizat că nu este necesară prezența observatorilor OSCE la alegerile din 9 decembrie.