„Faptul că ei nu au făcut complete specializate, cum cere legea. E vorba despre articolul 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 în care obliga instanțele să realizeze complete specializate pentru corupție”, a afirmat Florin Iordache, luni, pentru MEDIAFAX.
Articolul 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 prevede că: „Pentru judecarea în prima instanță a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie complete specializate”.
Deputatul PSD Florin Iordache a preluat atribuțiile președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în perioada 16-24 martie, potrivit unei decizii publicate, luni, în Monitorul Oficial, în contextul internării liderului social-democrațiilor săptămâna trecută din cauza unor probleme la spate.
Procurorii Secției Speciale au transmis conducerii instanței supreme o adresă prin care solicită detalii cu privire la constituirea completelor specializate din ÎCCJ, potrivit unor surse judiciare. Răspunsul transmis arată că toți magistrații de la ÎCCJ sunt specializați pe fapte de corupție.
La termenul de luni, avocați din dosarul DGASPC, în care și cei ai lui Liviu Dragnea, au invocat o nulitate absolută privind condamnarea de la fond, pronunțată de completul de 3 judecători. Concret, avocații vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție specializat pe fapte de corupție.
Avocații mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunțat decizia în primă instanță.