Consiliul Național al PSD: Listă deschisă la președinția partidului și la președinția României / Ciolacu, întrebat dacă va candida: VOM VEDEA

Publicat: 12 07. 2024, 08:20
Actualizat: 12 07. 2024, 15:20
14:55

Ciolacu, întrebat dacă va candida la prezidențiale: Vom vedea

În ceea ce privește candidatura sa la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu transmite că răspunsul îl vom afla la următorul Consiliul Politic Național.

Întrebat dacă va candida, Ciolacu răspunde „Vom vedea. La următorul Consiliul veți afla care sunt pașii privind înscrierea în cursă”

Rugat să comenteze afirmațiile colegilor care invocă tradiția de a candida la președinție liderul partidului, Ciolacu răspunde ironic: „de a candida sau de a pierde?!”

14:42

CPN a stabilit detaliile privind noua conducere a partidului

Marcel Ciolacu anunță după CPN că la următorul Congres vor fi candidaturi tot pe moțiuni și echipe.

O să mărim numărul de vicepreședinți de la patru pe domenii de activitate, la opt pe domenii și opt pentru fiecare regiune de dezvoltare, anunță Ciolacu.

14:35

PSD: Listă deschisă pentru ambele candidaturi (surse)

Consiliul Politic Național al PSD este aproape de final. După o ora și jumătate, membrii CPN au început să iasă unul câte unul. Greii partidului au plecat și ei.

Palu Stănescu, secretarul general, și Gabriela Firea, șefa de la PSD București au grului PSD de la Camera Deputaților.

Ședință scurtă cu final previzibil. Liste deschise pentru ambele candidaturi: la președinția partidului și la președinția României, afirmă surse.

Candidaturile se pot depune până la data Congresului din 24 august.

13:41

Cazanciuc: Marcel Ciolacu are șanse reale să CÂȘTIGE această cursă

Cel mai recent mesaj de susținere pentru Marcel Ciolacu a venit din partea fostului ministru al Justiției, Robert Cazanciuc.

Înaintea reuniunii CPN, senatorul PSD a declarat că premierul are „șanse reale” de a câștiga această bătălie.

Sigur, tradițional, PSD a pus în această bătălie șeful partidului. Dacă ne uităm la performanța domnului Marcel Ciolacu ca prim-ministru, am văzut foarte puțini oameni care să spună că nu au încredere în domnul Marcel Ciolacu. Deci, având această, să spunem încredere, cred că domnul Marcel Ciolacu are șanse reale de a câștiga această bătălie, a afirmat Cazanciuc.

Citește articolul aici. 

12:58

Ciolacu deschide ședința care ar putea decide candidatul la PREZIDENȚIALE

Marcel Ciolacu a sosit la reuniunea consiliului Național al PSD. Liderul social-democraților a intrat în sală însoțit de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, și președintele Camerei, Alfred Simonis, noul șef al Consiliului Județean Timiș.

Liderii din teritoriu nu se așteaptă la o ședință lungă, întrucât opinia majorității este că președintele partidului este cel care trebuie să candideze la funcția supremă în stat.

Fără declarații la începutul ședinței. Președintele Ciolacu a spus că va comunica toate deciziile la finalul reuniunii.

Ciolacu nu a răspuns întrebării dacă se gândește să propună colegilor varianta unui candidat independent la alegerile prezidențiale.

Zi fierbinte în Partidul Social Democrat! Consiliul Politic Național strânge laolaltă sute de social-democrați care vor purta discuții înaintea Congresului care va stabili noua conducere a PSD.

La aceeași întrunire vor fi discuții privind calendarul alegerilor prezidențiale și cele parlamentare, dar cel mai important numele candidatului la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, respectiv decembrie.

La ora 13.00 la Parlament sunt așteptați social-democrații care vor discuta și se vor pune de acord pentru  Marele Congres de la finalul lunii august unde se va stabili o nouă structură de conducere și cel mai important.

Totodată, social-democrații speră să ajungă la un nume în privința desemnării candidatului pentru funcția de președinte al României.

Marcel Ciolacu are prima șansă și suportul cel mai larg în interiorul partidului, dar totul va rezulta din discuțiile care se vor purta în CPN, ne-au declarat surse din PSD.

CITEȘTE ȘI:

La ce funcție îl susține PSD pe Mircea GEOANĂ?/Senatorul Robert CAZANCIUC lămurește situația