Constantin, despre solicitarea SGG privind securitatea de la Parlament: Această solicitare a venit în contextul pe care îl ştiţi

Publicat: 18 09. 2024, 15:11

This browser does not support the video element.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a declarat miercuri, despre mutarea Guvernului în Palatul Parlamentului, începând cu anul viitor, că este nevoie, din raţiuni de protocol şi de securitate, să fie definit un perimetru foarte clar care să ie la dispoziţia exclusivă a Guvernului, astfel că Secretariatul general al Guvernului a făcut o solicitare în acest sens Parlamentului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat despre solicitarea făcută de Secretariatul general, care a cerut anumite măsuri de securitate în zona Palatului Parlamentului, în care ar urma să se mute Guvernul de anul viitor.

Această solicitare a venit în contextul pe care îl ştiţi, există deja lucrări, planuri aprobate şi finanţate ca sediul Guvernului să fie mutat, pentru că Palatul Victoria intră într-o etapă majoră de reabilitare termică şi consolidare. Partea din Palatul Parlamentului care va veni Guvernului, e nevoie, cum e şi la Palatul Victoria, din raţiuni de protocol şi de securitate, să fie definit un perimetru foarte clar care să ie la dispoziţia exclusivă a Guvernului. Despre acest lucru este vorba, să fie delimitat cu stricteţe şi cu acces, cu rigoarea care se aplică şi la sediul actual, a spus Mihai Constantin.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că în acea parte cu Senatul, unde ar urma să se mute Guvernul, dinspre Catedrala Mântuirii Neamului, este şi Muzeul de Artă Contemporană, unde accesul este deschis, sau se face mai uşor.

Din aceste considerente, protocol şi securitate, Guvernul a cerut o delimitare care se va face în colaborare cu Senatul şi cu Secretariatul general al Palatului parlamentului, a competat Constantin.

CITEȘTE ȘI:

00:00
/
00:00