Construcția lotului 2 al Autostrăzii Timișoara-Moravița intră în linie dreaptă / Anunțul ministrului Sorin Grindeanu și directorului CNAIR

Publicat: 12 09. 2024, 16:35

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul CNAIR, Cristian Pistol, au nunțat joi că contractul pentru construcția lotului 2 al Autostrăzii Timișoara-Moravița intră oficial în procedura de licitație. Anunțul a fost făcut în contextul transmiterii documentației de atribuire către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru validare.

Lotul 2 al Autostrăzii Timișoara-Moravița se întinde pe o distanță de 33,49 km, acoperind traseul de la Jebel la Moravița.

Proiectul include construcția unor structuri esențiale, printre care un pod de 560 metri, care va traversa CF 124 Timișoara-Reșița și DN 58B, a anunțat Sorin Grindeanu.

De asemenea, proiectul va beneficia de integrarea facilităților pentru vehicule electrice.

Atât spațiile de servicii cât și parcările vor fi dotate cu infrastructura necesară montării unor stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice, a precizat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

În plus, proiectul va include două spații de servicii, două parcări de scurtă durată, un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC) și două noduri rutiere importante: nodul rutier DN 58B Voiteg și nodul rutier Moravița.

Construcția Lotului 2 este estimată să dureze maximum 48 de luni, cu 12 luni alocate pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție. Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027, a subliniat ministrul Transporturilor.

CITEȘTE ȘI:

PASAJ pietonal subteran la Buftea. Cristian Pistol: CNAIR a trimis documentația la ANAP

Cristian Pistol (CNAIR) anunță lărgirea la 4 benzi a CENTURII București între DN2 și A2