Contre între liderii USL pe steagul secuiesc. Ponta: Nu am vrut steagul aici ca să nu se creadă că e al PNL. Ce a răspuns Antonescu

Publicat: 25 05. 2013, 13:23
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Steagul secuiesc de la Congresul UDMR a fost motiv de ironii subtile între liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu. Drapelul, prezent pe pupitru, a fost înlăturat de acolo când a vorbit premierul, Antonescu acuzându-l că vrea „prea mult roșu”.

„Nu am vrut ca steagul să fie aici ca să nu se creadă că e steagul PNL, altfel nu era nicio știre pentru presă. Vreau să vă explic că am un mare respect față de acest steag, deoarece membri ai comunității dumneavoastră mi-au povestit istoria lui, că acum 400 de ani secuii aliați cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag și trebuie respectat”, a spus Ponta.

Ulterior, la același pupitru a venit și partenerul său, Antonescu precizând că îi crește inima când vede steagul.

„Mi-a crescut inima văzând cele două culori. Astăzi și întotdeauna, galben și albastru sunt niște culori dragi. Sunt uimit că premierul, care până nu demult părea a avea o mică alergie la portocaliu, astăzi este rezervat față de galben și albastru. Nu am nicio problemă cu asta, dar am o problemă cu dorința domniei sale de mai mult roșu. Nu, roșu e destul”, a declarat Antonescu.