„Uman vorbind, eu nu sunt de acord. Eu, ca persoană, sunt anti-PSD. Nu că n-ar fi ceva bun pentru cauza pe care o susțin, dar eu nu am nevoie de nicio atelă. Mi se pare că jocul trebuie să se desfășoare așa cum e corect. Nu știu de ce PSD-ul se amestecă în treaba asta. Ei sunt niște simpli notari, care trebuie să ia act de inițiativa cetățenilor. Nu înțeleg de ce PSD-ul se agață de chestia asta. Eu nici măcar nu cred că e un partid comunist, cum cred mulți, e un partid oportunist. Conform oportunismului lor clasic, PSD-ul se agață și de chestia asta și denaturează un lucru necesar din punctul meu de vedere și al altor milioane de oameni”, a declarat muzicianul Tudor Sișu pentru Mediafax.
Sișu insistă asupra dezavantajului pe care îl aduce susținerea declarată de PSD pentru campania inițiată de Coaliția pentru Familie: „Pe mine mă deranjează să fiu asociat cu conducerea acestei țări. Mi se pare rușinos că trebuie să plătesc taxe unor astfel de oameni. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să susțin adevărul. Problema vine din ce au permis ei în 30 de ani de guvernare. Am văzut acuzații la adresa lui George Soros. George Soros este amicul lor. Că i-a aruncat acum din barcă, nu e vina mea.
Se încearcă asocierea sentimentului anti-PSD cu sentimentul anti-referendum. Cred că implicarea lor o să facă un rău. Părerea mea e că nu trebuie să acceptăm chestia asta. Eu mă dezic de PSD în orice chestie. Nu îi consider niște oameni care văd interesul țării, cum ar fi un Orban sau un Putin. Ei sunt niște oportuniști care profită de anumite sentimente și emoții, la fel cum cealaltă tabără profită pentru a-și impune agenda și planurile lor. Aceasta e o inițiativă pur civilă”, a mai spus artistul.
„Ce să-i fac eu PSD-ului? Să-i spun lui Dragnea «nu te mai agăța de noi»?! Am impresia că de multe ori a fost și pus să devină acest paria, ca să se agațe de cauze care urmează să fie denigrate”, a explicat Tudor Sișu pentru Mediafax.
Cântăreț de muzică hip-hop, membru al trupei La Familia, Tudor Sișu este unul dintre cei 16 inițiatori ai proiectului Coaliției pentru Familie privind revizuirea art.48, alineat 1, din Constituția României, pentru definirea căsătoriei ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie.
Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuț a declarat corespondentului Mediafax, că referendumul nu este legat de nicio opțiune politică, deși unii vor să-l lege de un anumit partid politic.
„Le punem la suflet credicioșilor din Mitropolia Clujului și îi îndemnăm să participe la referendum, care este unul important. Unii vor să-l lege de un anumit partid politic, dar noi spunem cu toată puterea că nu este legat de nicio opțiune politică. Să se disocieze referendumul de orice partizanat politic. Referendumul are un caracter creștin și este legat de tradiția noastră de veacuri, nefiind îndreptat împotriva nimănui. Cei ce au o altă atitudine față de viața lor de zi cu zi să dea Dumnezeu să fie și ei sănătoși. Noi trebuie să ne pronunțăm părerea noastră față de familia românească, pentru că este vorba despre viitorul nostru apropiat și îndepărtat, adică, totuși, realizările din țara aceasta se întemeiază pe familii serioase și credincioase și care își iubesc și credința și țara”, a spus mitropolitul Clujului.
Acesta precizează că preoții ar trebui să fie „niște călăuze pentru credincioșii pe care îi păstoresc”.
„Oricum, referendumul a fost provocat nu neapărat de către biserică, ci de Coaliția pentru Familie, dar biserica sprijină preocuparea acestei coaliții”, a subliniat IPS Andrei Andreicuț.
Întrebat ce mesaj le transmite celor care susțin boicotarea referendumului, înaltul ierarh ortodox a răspuns că dorește ca aceștia să se gândească la viitor, la neamul românesc și la România.
„Eu cred că o opțiune manifestată punctual, acum, la un moment dat, nici nu va înrăutăți situația familiei, nici nu o va îmbunătăți, dar este vorba despre viitor. Cred că, totuși, trebuie să avem o atitudine pozitivă față de familia tradițională”, a conchis mitropolitul Clujului.