Corina Crețu și-a construit cariera politică în proximitatea fostului șef de stat Ion Iliescu, fapt pe care nu l-a negat niciodată. Ea a fost alături de Iliescu în cele două mandate la Cotroceni, ceea ce a dus la aparitia, în presa vremii, a unor zvonuri privind existenta unor relații extraprofesionale.
Crețu a precizat, ulterior, în 2009, într-un interviu pentru Revista Tango, că a fost marcată de aceste zvonuri.
„Zvonul că între mine și domnul președinte (Ion Iliescu – n.r.) ar fi o relație mai mult decât profesională m-a afectat și cred că a ținut foarte mulți bărbați departe de mine. Eu nu cred că sunt singura femeie din preajma unui om politic despre care se spune că are relații altfel decât profesionale”, a menționat Corina Crețu în 2009, pentru Revista Tango.
Pe de altă parte, numele Corinei Crețu a fost implicat într-un scandal cu tentă sexuală după ce hackerul „Guccifer” a făcut public schimbul de email-uri dintre aceasta și fostul secretar de stat american Collin Powell, din perioada 2010-2011. În aceste email-uri, Crețu îl numea pe Powell „dragostea vieții mele”. Powell a precizat, ulterior, că nu și-a înșelat soția cu Corina Crețu, cu care e căsătorit de 50 de ani.
Presa a speculat că miza acestei relații a Corinei Crețu cu Colin Powell ar fi tocmai obținerea unui post de comisar european.
Tot în Revista Tango, în interviul acordat în 2009, Corina Crețu a făcut o afirmație care a devenit virală pe internet imediat după ce s-a aflat despre nominalizarea sa pentru postul de comisar.
„Dacă pui un bărbat să aleagă între două femei, rămâne cu aceea care înghite mai mult. Ei așteaptă lucruri diferite decât noi, vor o nevastă în sensul cel mai clasic al cuvântului, așteaptă liniște în casă, nu sunt neapărat tentați să fie acea flacără după care tânjim noi în căsnicie, pentru că ei o pot găsi foarte ușor în altă parte”, preciza Corina Crețu în 2009.
Corina Crețu are 47 de ani (s-a născut la 24 iunie 1967 în București).
Ea a absolvit, în 1989, Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică, din cadrul ASE București, și a urmat ulterior cursuri de specializare ca analist programator.
După absolvire, Corina Crețu s-a angajat la Întreprinderea de Mașini Unelte din Blaj, unde a lucrat ca economist stagiar pentru o scurtă perioadă (octombrie 1989 – ianuarie 1990).
Ulterior, s-a transferat în București, ocupând funcția de analist-programator la Centrul de Calcul.
În vara lui 1990, Corina Crețu s-a îndreptat spre o carieră în presă. A început ca reporter politic, apoi a devenit publicist comentator la cotidianele „Azi”, „Cronica Română” și „Curierul Național”. Ca jurnalist, s-a remarcat prin faptul că a reușit să-i ia o declarație în exclusivitate președintelui american de atunci Bill Clinton.
Corina Crețu nu a rămas nici în presă o lungă perioadă, ea renunțând și la cariera jurnalistică în 1992, când s-a angajat ca expert la Cabinetul purtătorului de cuvânt al președintelui României, Ion Iliescu. Crețu a lucrat în această funcție timp de patru ani, respectiv întregul mandat 1992-1996 al lui Ion Iliescu.
În 1996, Ion Iliescu pierde alegerile prezidențiale în favoarea contracandidatului său, Emil Constantinescu. În consecință, Iliescu va activa, din 1996 până în 2000, ca lider de grup al PDSR din Senat. Tot în această perioadă, Corina Crețu activează ca expert la Senat.
Corina Crețu și-a început efectiv cariera politică în 1997, când a devenit secretar executiv al PDSR și șef al Departamentului Imagine și Relații cu Mass media din cadrul Consiliului Național al PDSR. Tot din 1997, Crețu a activat ca prim-vicepreședinte al Organizației Femeilor din PDSR.
În anul 2000, Corina Crețu a candidat din partea PDSR pentru un post de deputat de București, fiind aleasă în această calitate. Decide însă să demisioneze imediat (pe 10 ianuarie 2001) pentru a-l urma pe Ion Iliescu la Președinție, întrucât acesta câștigase al doilea său mandat constituțional.
Corina Crețu a activat, în al doilea mandat al lui Ion Iliescu, ca purtător de cuvânt al acestuia, ea fiind consilier prezidențial și șef al Departamentului Comunicării Publice.
În 2004, după ce Ion Iliescu și-a terminat ultimul mandat, Corina Crețu a candidat din nou, pe listele PSD, de această dată pentru un post de senator, demnitate în care a și fost aleasă. Ca senator, Corina Crețu a fost membru al Comisiei de politică externă și euroobservator la PE din partea României.
Astfel, în 2005, Corina Crețu a fost aleasă, prin votul plenului reunit al celor două Camere, membru în delegația de observatori ai României la Parlamentul European.
La primele alegeri europarlamentare, organizate în România în anul 2007, Corina Crețu este aleasă eurodeputat. Ea candidează și în 2009, când este aleasă din nou, pentru un mandat întreg de această dată. La alegerile europarlamentare din 2014, Corina Crețu candidează pentru Parlamentul European din poziția de lider al listei de candidați ai Alianței PSD-UNPR-PC, obținând al treilea mandat consecutiv de europarlamentar.
În 2009, ca europarlamentar, Corina Crețu participă la misiunea de informare a delegației PE cu privire la conflictul din Fâșia Gaza și teritoriile palestiniene, iar în 2010 inaugurează, la Bruxelles, cea de-a Zecea Conferință a Rețelei Parlamentare pentru Banca Mondială, fiind Membă a Comitetului de Conducere a PNoWB (Parliamentary Network of the World Bank).
În mandatul 2009 – 2014, Corina Crețu activează ca vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare din PE, iar între 2012 și 2014 ocupă funcția de vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din PE, fiind, în aceeași timp, membră a Președinției PES.
Corina Crețu este, în prezent, vicepreședinte al PE, fiind aleasă în această funcție în iulie 2014, cu un număr de 406 voturi. Corina Crețu este și vicepreședinte al PSD.
Potrivit declarației de avere, ea deține un apartament în București și unul în Predeal, în timp ce soțul său, omul de afaceri Ovidiu Rogoz, deține un apartament în București, precum și trei terenuri agricole în Ilfov și Prahova și un teren intravilan în Snagov.
Corina Crețu mai deține un automobil marka Skoda, achiziționat în 2008, iar soțul său are în proprietate un Renault Megane din 2003.
Corina Crețu a menționat în declarația de avere faptul că în perioada 2011-2012 a dobândit bijuterii în valoare de aproximativ 10.000 de Euro.
Ea are un cont curent de 12.500 de Euro, un altul de 10.800 de lei și un depozit bancar de 19.400 de Euro.
Soțul său, Ovidiu Rogoz, deține trei conturi curente, unul de 20.100 de Euro, unul de 6.000 USD și altul de 480 de lei.
Pe de altă parte, Ovidiu Rogoz a acordat, în nume personal, un împrumut SC CAR Management SRL în sumă de 21.500 de Euro. El are și o datorie scadentă în 2032, către Banca Transilvania, în valoare de 34.500 de Euro.
Corina Crețu are un venit anual de 74.400 de Euro, bani proveniți din activitatea sa la PE, în timp ce soțul său, Ovidiu Rogoz, are un venit anual de 36.000 de Euro, bani proveniți din activitatea sa de project manager la mai multe societăți comerciale.
Corina Crețu s-a căsătorit, în 2012, cu omul de afaceri Ovidiu Rogoz. La cununia religioasă a fost prezent și fostul președinte Ion Iliescu, care a declarat că aceasta avea nevoie să se căsătorească, pentru că „era puțin cam stingheră”.
Printre invitați s-a numărat și soția premierului Victor Ponta, europarlamentarul Daciana Sârbu, cele două fiind prietene.