Crin Antonescu, atac DUR la adresa conducerii PNL: E mediocritate și IMPOSTURĂ / „Lupta pentru președinție pare un joc de umbre”

Publicat: 14/08/2024, 18:59
Actualizat: 14/08/2024, 19:05

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu vorbește despre „o formă de mediocritate şi chiar impostură” la nivelul conducerii PNL inclusiv a preşedintelui formaţiunii, Nicolae Ciucă, într-un interviu la Digi 24.

Acesta spune că decizia privind o candidatură a lui Ciucă pentru funcţia supremă în stat s-a luat fără a se face demersurile necesare în partid, arătând că promovarea acestuia încă din campania pentru alegerile europarlamentare indică faptul că „decizia era luată”.

Trăim, totuși, într-o formă de la nivelul conducerii PNL, de mediocritate și chiar impostură, care totuși trebuie denunțată măcar de cineva care poate, declară Crin Antonescu.

Întrebat dacă această afirmaţie, referitoare la mediocritate şi impostură, se aplică inclusiv candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, Antonescu răspunde: „Da, inclusiv”.

Pentru că exact cum s-a întâmplat la europarlamentare, înțeleg că urmează să posteze cei care vor să fie pe liste. Să posteze cei care se considere liberali. Dar ce să posteze? Pentru că noi avem în continuare un candidat la președinție care nu ne spune și nu ne spune de multă vreme mai nimic, în ciuda faptului că probabil este un om cumsecade. E un candidat la președinție.

De domnul Ciucă vorbesc, care n-a fost hotărât de partid în mod oficial. într-un anumit moment cântărind niște lucruri, eventual alte posibile candidaturi. Campania de europarlamentare s-a desfășurat printr-un teasing, printr-un advertising încă, nu al cărți la autorului adică, domnul Ciucă a fost promovat în toată țara, a spus Antonescu.

Întrebat cum a ajuns candidat la prezidențiale Nicolae Ciucă, Crin Antonescu afirmă că:

,Există un grup de trei-patru oameni, care domnul Rareș Bogdan, domnul Motreanu, domnul Lucian Bode, care probabil iau decizii împreună cu domnul Ciucă. Eu nu le cenzuresc dreptul de a lua decizii, că sunt aleși de partid și e treaba partidului. Eu vorbesc ca alegător despre rezultatul acestor decizii.

În ceea ce priveşte percepţia conform căreia preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Ciucă drept candidat al PNL pentru funcţia supremă în stat, Crin Antonescu spune: „Foarte probabil. Dacă nu a fost un ordin direct. În orice caz, cu încuviinţare”

Scenariu în care PNL ar dispărea

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a mai declarat că partidul ar putea să dispară după mandatul lui Klaus Iohannis, după modelul PDL, care a dispărut după două mandate ale lui Traian Băsescu.

Dar apropo de PNȚCD, ar trebui ca Partidul Național Liberal să se hotărască la capătul a 10 ani. Și asta e o altă discuție. Poate o facem altă dată. Vei face dumneavoastră, oricum, bilanțul mandatelor, domnului Iohannis parcursul și bilanțul PNL-ului în timpul înfrățirii firești cu președintele pe care l-a produs.

Însă, astăzi, Partidul Național Liberal trebuie să hotărască dacă se resemnează cu rolul de mamă purtătoare a posterității aprogeniturii politice a domnului Iohannis în plan intern, o sarcină cu puține șanse și așa să fie dusă la bun sfârșit, sau își caută și-și afirmă identitatea post-prezidențială.

O mică incursiune în istorie ne arată că Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, principalul susținător al președintelui Constantinescu, după un singur mandat al președintelui Constantinescu, a dispărut. Partidul Democrat Liberal, partid puternic după 10 ani, după două mandate ale lui Traian Băsescu, a dispărut, a spus Antonescu.

CITEȘTE ȘI:

Crin ANTONESCU se dezlănțuie împotriva conducerii PNL: Numai niște semidocți puteau să gândească o campanie pe performanțele literare ale dlui Ciucă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce spun procurorii britanici despre motivul pentru care românul a atacat și înjunghiat fetița de...
BREAKING | Ioana, o tânără de 18 ani din Suceava, și-a pus capăt zilelor. Fata...
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie...
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu...
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în...
Se urează “la mulți ani” pe 15 august, de Sfânta Maria Mare? Explicațiile preotului
Mega bombă în sport! Ana Bărbosu riscă să piardă medalia din nou! Imaginile video care...
Ce pensie va încasa un român care a muncit 40 de ani cu carte de...
N-au luat BAC-ul, dar au aplicat la joburi cu salarii de 2.000 de euro pe...
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea,...
Un copil a fost luat de lângă mama sa, după o sesizare a medicului de...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Polițiștii maghiari vânează mașinile cu numere românești? Pățania unui șofer din Cluj
Germania emite un mandat de arestare pe numele unui scafandru ucrainean în cadrul anchetei Nord...
Veste EXTREM de PROASTĂ despre planetele din galaxia noastră
Mașinile sunt INTERZISE! Restricțiile se aplică începând cu 16 august, ora 18:00
Cutremur în lumea artistică din România. Actori celebri, poze indecente
Momentul cu Dani și Mădălina de la Insula Iubirii, așa cum nu a putut fi...
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
Cât a dat Gabriela Cristea pe un prânz pentru patru persoane în portul din Corfu....
Motivul pentru care Regele Charles al III-lea nu vine în România anul acesta
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-a costat 10.000 de euro atunci când soţia mea a fost...
Veste proastă despre planetele din Calea Lactee