Crin Antonescu, fost lider al PNL și candidat comun al coaliției, conform acordului de constituire, explică motivul pentru care a pus în stand-by candidatura sa.
Într-un interviu la Antena 3, Antonescu spune că așteaptă validarea sa în poziția de candidat comun în forurile de conducere ale partidelor care formează coaliția.
Nu am spus altceva decât că suspend acordul dintre mine, candidat comun, până când nu clarificăm două lucruri: data acestor alegeri prezidențiale și angajamentul forțelor politice care, prin liderii lor, m-au propus candidat comun, sau nu, în acest demers.
Acesta explică faptul că suspendarea înseamnă punerea în stand-by a demersurilor pe care le face un prezidențiabil, până la validare.
Validările nu au avut loc și eu am cerut un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor prezidențiale. și doi, aceste validări, să știu dacă avem sau nu.
Suspendarea sau autosuspendarea constă în faptul că eu am pus pe stand-by toate demersurile pe care le face un candidat, chiar și în precampanie.
În opinia lui Antonescu, aceste validări sunt necesare, întrucât, în ultima perioadă, au fost oameni politici care „au formulat nu doar îndoieli, chiar și critici, la adresa acestei potențiale candidaturi”.
De ce am simțit această nevoie? Simplu. Pentru că oameni politici din aceste partide, da, despre ele vorbesc, în deplina lor libertate de exprimare, au formulat nu doar îndoieli, chiar și critici, la adresa acestei potențiale candidaturi, și atunci mi s-a părut corect să spun, clarificați-vă, validați sau nu o decizie, ca să știm dacă mergem mai departe, pentru că e greu să vorbești în calitate de candidat, când vin oameni care se prezumă că te susțin și spun nu-i adevărat, nu știu dacă ești candidat sau nu, da, ești de fapt un candidat de rezervă, dar mai vedem, a mai spus Antonescu întrebat de ce a simțit nevoia să se autosuspende.
Întrebat de ce pune sub semnul întrebării propria sa candidatură, Antonescu răspunde că „a pus-o domnul Dîncu, a pus-o domnul Ponta, sub semnul întrebării”. Acesta consideră că partidele ar putea invalida candidatura sa. „Doresc o clarificare rapidă”, a completat acesta.
Am văzut pozițiile domnului Dîncu, domnului Ponta, nu am comentarii. Cred că aceste intervenții publice îmi dau dreptate în sensul că e necesară o clarificare. Politicienii momentului în România s-au întors în istorie, undeva înainte de turul întâi și acționează de parcă nu ar ști ce s-a întâmplat la sfârșitul lui noiembrie 2024. Suntem în octombrie și urmează alegerile, or, în realitate se întâmplă lucruri grave. Eu contribui la revenirea in realitate, în actualitatea din ianuarie 2025, completează Antonescu, subliniind necesitatea stabilirii unui calendar pentru alegerile prezidențiale.
CITEȘTE ȘI: