Crin Antonescu, despre Iohannis și momentul „Dragă Stolo 2.0”: „El a fost candidat al PNL, dar eu nu l-am susținut”

Publicat: 20 08. 2024, 23:51
Actualizat: 21 08. 2024, 02:01

This browser does not support the video element.

Crin Antonescu, fost lider al PNL care a servit ca președinte interimar al României și lider al Senatului, a declarat marți seara la Antena 3 CNN că, deși l-a votat pe Klaus Iohannis, nu l-a susținut niciodată pentru funcția de candidat la Președinție.

„Eu, personal, nu l-am susținut direct în campanie pe Klaus Iohannis. L-am votat, vă spun acum, dar nu l-am susținut.Eu nu am renunțat la ipostaza de candidat, eu am demisionat din conducerea PNL, ce am anunțat că fac dacă partidul nu face un scor. Pentru competiția din PNL, am participat, s-a votat, domnul Iohannis a fost preferat. Dar eu n-am abandonat candidatura, a câștigat domnul Iohannis”, a declarat fostul lider PNL, Crin Antonescu.

.„Eu am făcut altceva, mai înainte, l-am adus și l-am propus partidului în funcția de prim vicepreședinte în mod excepțional, dar niciodată nu l-am propus la președinția României”, a mai adăugat Crin Antonescu.

Crin Antonescu figura anterior drept candidat la președinție pe durata alianței și coaliției de guvernare Uniunea Social-Liberală (2012-2014), alături de liderul PSD și prim-ministrul României de atunci, Victor Ponta.

Din decembrie 2013, Victor Ponta a declarat că Antonescu „i-a mințit pe liberali privind legea amnistiei”.  Din cauza unor neînțelegeri dintre PNL și PSD, pe 24 februarie 2014, liderul PNL Crin Antonescu a anunțat sfârșitul Uniunii Social Liberale. El a anunțat și ieșirea liberalilor de la guvernare.

A urmat în martie 2014 alcătuirea guvernului Ponta 3. Tot atunci, presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, in plenul Parlamentului, că demisionează din funcția de președinte al Senatului.

Pe 31 mai 2014, Crin Antonescu a anunțat printr-o conferință de presă că a decis să nu mai candideze la președinție.

La 2 iunie 2014, el a renunțat și la conducerea partidului.

În locul său a venit primarul Sibiului, Klaus Iohannis, desemnat candidat al PNL pentru președinție. Alegerile prezidențiale au fost câștigate de Iohannis, asumându-și funcția supremă în stat de la 21 decembrie 2014. Anterior, Iohannis a fost nominalizat pentru funcția de prim-ministru de către Crin Antonescu la alegerile prezidențiale din 2009 și 2014.

Vezi și: 

Crin Antonescu dezvăluie motivele RETRAGERII din viața politică: „Nu sunt genul care să atârne pe culoarele politicii” 

Crin Antonescu comentează INFLUENȚA Securității asupra democrației românești: “Societatea postcomunistă s-a născut cu PARTICIPAREA Securității“ 

Crin Antonescu: “Trebuie sa deosebim binele de RĂU ca să nu ne mai ACUZĂM încă 30 de ani ca nu am făcut nimic”