Crin Antonescu: În peste jumătate din județele și municipiile țării victoria USL este categorică. Care sunt județele în care „PDL încă își face de cap”
Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, vineri seară, că USL este sigură de victorie la alegerile locale în peste jumătate dintre județele țării, în vreme ce în unele zone, cum ar fi Neamț, Suceava, Cluj sau Prahova, PDL „încă își face de cap ca în codru”, ceea ce reprezintă „o problemă” a USL.
„Există multe județe, peste jumătate județe și municipii ale țării unde victoria USL este categorică, să vedem proporțiile scorului. Și există câteva locuri unde bătălia este echilibrată, este importantă, este foarte semnificativă, cum ar fi și Prahova, cum ar fi municipiul Ploiești, cum ar fi Clujul”, a spus Antonescu, la Câmpina.
Liderul liberal a mai afirmat că la nivel național există încă unele zone în care „chiar dacă s-aschimbat guvernarea”, membrii fostului partid de guvernământ „încă își fac de cap ca-n codru”.
„Asistăm la un fenomen care este fără precedent și care, deocamdată, cred că este cel mai semnificativ în această campanie electorală: s-a dat pierdut, cineva a șterpelit partidul de guvernământ până acum două săptămâni. A dispărut PDL-ul. Sunt noi nouți, sunt verzi. Există câteva locuri în care confruntarea va fi mai echilibrată și, deci, mai interesantă. Nu există niciun loc unde PDL să fie sigur de victorie. Sigur că au încă niște zone în care, chiar dacă s-a schimbat guvernarea, și asta este o problemă a noastră, sper să o rezolve cei care guvernează, încă își fac de cap ca în codru: județul Neamț, județul Suceava, pe aici (în Prahova – n.r). Dar nu cred că există vreun loc unde să poate spune acum că sunt câștigători sigur”, a spus Antonescu.
În ceea ce privește primarii care au fost membri PDL și care acum candidează sub sigla USL, Crin Antonescu a spus că „nu toți primarii care au dat târcoale au fost primiți, au fost asumați” de formațiunile politice din USL, „ci numai unii”.
În acest context, Antonescu a spus că „este dreptul” primarilor de a-și schimba opțiunea și apartenența politică pe final de mandat.
„Este dreptul lor să facă la sfârșitul mandatului această opțiune, este dreptul lor să vină în fața electoratului și să spună că și-au schimbat opțiunea. E oricum mai corect decât tot ce s-a întâmplat când era UNPR în floare și racola cu sprijinul autorităților de stat portocalii primari în plin mandat, la jumătatea mandatului sau chiar mai devreme și este o situație pe care electoratul are prilejul să o judece și să o taxeze pentru două săptămâni”, a precizat Antonescu.