Cristian Diaconescu este noul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară
Fostul ministru Cristian Diaconescu a fost ales preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Congresul PMP a avut loc duminică, începând cu ora 12:00, la un hotel din Sinaia. Delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora au votat electronic. „România respectată” a fost votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi.
Cristian Diaconescu a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi „la tarabă pentru un alt partid politic”.
De asemenea, el le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară „elemente de disociere de Eugen Tomac”. În urma alegerilor parlamentare desfășurate pe data de 6 decembrie – Partidul Mișcarea Populară nereușind să atingă pragul electoral pentru a intra în Parlamentul României -, Eugen Tomac și-a dat demisia de la șefia partidului.
Prin această moţiune, pe scurt, vă rog să daţi acestui partid solidaritate înţelepciune şi coerenţă la nivel local şi central şi îndrăznesc s mă oblig în faţa dumneavoastră, şi să vă promit, că eu am să-i dau un viitor”, le-a spus Cristian Diaconescu celor prezenţi fizic sau online.
Cristian Diaconescu: Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare
„Vreau să vă spun că am văzut şi eu mica propagandă anterioară acestui congres. Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare, în legătură cu solidaritatea noastră, în legătură cu coeziunea noastră. Nu ne-am întâlnit aici să ieşim la tarabă pentru un alt partid politic”, a adăugat el.
Ce a declarat Cristian Diaconescu despre alegerile din decembrie 2020
„Am discutat şi ne-a preocupat acest lucru, modul în care s-au numărat voturile la alegerile pentru Parlament. Vreau să vă spun, dincolo de toate aspectele locale, din comunităţi, faptul că la alegerile parlamentare s-au numărat 95 (la sută – n.r.) de voturi în 24 de ore şi 5% din voturi în următoarea săptămână. S-au redistribuit 15% din voturi, deci 15% din parlamentarii aflai acum în Parlamentul României îi reprezintă pe cei care nu i-au votat. Dacă pe democraţie şi funcţionarea statului de drept aceasta nu e o problemă, atunci cu toţii avem o problemă”, a afirmat Diaconescu, în acest context.