Prima pagină » Știri politice » Cristian Diaconescu: Jertfa eroilor de la Revoluţia din decembrie 1989 nu trebuie să fie uitată niciodată. Sângele lor este preţul libertăţii de care ne bucurăm azi

Cristian Diaconescu: Jertfa eroilor de la Revoluţia din decembrie 1989 nu trebuie să fie uitată niciodată. Sângele lor este preţul libertăţii de care ne bucurăm azi

Cristian Diaconescu: Jertfa eroilor de la Revoluţia din decembrie 1989 nu trebuie să fie uitată niciodată. Sângele lor este preţul libertăţii de care ne bucurăm azi
Cristian Diaconescu, președintele PMP

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, afirmă, la 32 de ani de la căderea comunismului, că „jertfa eroilor de la Revoluţia din decembrie 1989 nu trebuie să fie uitată niciodată”, el precizând că „sângele lor este preţul libertăţii de care ne bucurăm azi”.

„Anul acesta aniversăm 32 de ani de la căderea regimului totalitar comunist, un regim opresiv care a aruncat România într-un întuneric de nedescris, însă voinţa şi curajul românilor care au ieşit în acele zile cu mâinile goale în stradă au reuşit să răstoarne un sistem care se credea invincibil”, a transmis liderul PMP, într-un comunicat de presă.

În acele zile sângeroase au pierit tineri, bătrâni, copii, femei şi bărbaţi, în total 1142 de români au fost împușcați, iar 3200 de români au fost răniţi răniți şi 700 au fost torturați de forţele de opresiune, scrie Cristian Diaconescu.

„Jertfa eroilor de la Revoluţia din decembrie 1989 nu trebuie să fie uitată niciodată şi este de datoria noastră, indiferent de culoarea şi aparteneţa politică, ca în fiecare an să le cinstim şi să le onorăm memoria. Sângele lor este preţul libertăţii de care noi ne bucurăm astăzi”, continuă sursa citată.

Revoluţia din decembrie 1989 le-a redat tuturor românilor speranţa că vor putea trăi într-o ţară democratică, o ţară care le respectă drepturile şi libertăţile fundamentale, o ţară în care educaţia şi credinţa vor deveni principalii piloni ai reconstrucţiei naţionale, subliniază liderul PMP.

„În cei 32 de ani care s-au scurs de la aceste evenimente dramatice, România a cunoscut perioade de dezvoltare, a punctat momente importante, precum integrarea în Uniunea Europeană şi în NATO, dar a traversat şi foarte multe crize politice şi sociale care au afectat stabilitatea ţării şi au generat o lipsă de încredere profundă între guvernanţi şi guvernaţi.

Însă, fiecare an trebuie să ne întoarcem în timp, la evenimentele din decembrie 1989, ca să înţelegem mai uşor cât de mult am câştigat în acele zile şi cât de uşor putem să pierdem totul dacă vor continua să fim la fel de dezbinaţi. România respectată trebuie să preţuiască fiecare clipă de libertate pe care a câştigat-o în decembrie 1989 şi să devină ţara oamenilor care constuiesc, ţara oamenilor care unesc”, conchide sursa menționată anterior.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și