CTP: „Președintele Iohannis tace. Și-a aruncat paltonul pe capota PNL și tace majestuos, în vreme ce coaliția se rupe în figuri din cauza lui”

CTP: „Președintele Iohannis tace. Și-a aruncat paltonul pe capota PNL și tace majestuos, în vreme ce coaliția se rupe în figuri din cauza lui”
CTP: „Președintele Iohannis tace. Și-a aruncat paltonul pe capota PNL și tace majestuos, în vreme ce coaliția se rupe în figuri din cauza lui”. Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 25/09/2024, 22:01
Actualizat: 25/09/2024, 22:03

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a atacat dur pe președintele României la finalul de mandat în două postări „acide” făcute pe pagina sa de Facebook. 

Președintele Klaus Iohannis este criticat pentru ruperea coaliției PSD-PNL și obținerea a 260.000 de euro obținuți din închirierea unei locuințe.

CTP: „Ciucă nu mai vorbește cu Iohannis”

Cristian Tudor Popescu a făcut o afirmație răutăcioasă despre Iohannis după ce a apărut în presă știrea că liderul PNL și șeful Senatului, Nicolae Ciucă, nu-i mai răspunde la telefon premierului și liderului PSD, Marcel Ciolacu.  El îl atacă pe președinte pentru că l-a lăsat pe liderul PNL să iasă la înaintare pentru a candida la funcția supremă în stat, în ciuda controverselor din ultima vreme.
„După ce l-a lăsat pe gen. Ciucă să intre în foc pentru castanele sale, Iohannis îl stinge aruncându-l cu fundul în baltă, printr-o vorbire de la New York: „Nu sunt de acord cu o lege pentru o singură persoană. Voi avea grijă să nu existe o astfel de lege. În legătură cu candidatura mea, mai vorbim în țară”. Ciucă a zis că nu-i mai răspunde la telefon lui Ciolacu. Acu` ce face, nu-i mai răspunde la telefon nici lui Iohannis?”, a scris CTP pe Facebook.

CTP: „Coaliția se rupe în figuri, Iohannis și-a aruncat paltonul pe capota PNL”

CTP a atacat în termeni duri lipsa de reacție a președintelui României faț de posibila rupere a coaliției PSD-PNL. Cele două partide au guvernat împreună din 25 noiembrie 2021.
„Președintele Iohannis tace. Și-a aruncat paltonul pe capota PNL și tace majestuos, în vreme ce coaliția se rupe în figuri din cauza lui. De ce? Pentru că e sub Trufia Sa să-și țină paltonul pe braț, adică să iasă și să spună că vrea la Senat. Dacă PSD, exploatând momentul, nu-i punea piedică, și legea lui ar fi fost votată, Iohannis ieșea și declara că, deși este istovit de munca pentru țară, va candida în urma rugăminților fierbinți ale membrilor PNL”.

La 10 ani de la celebra replică „GHINION”, Iohannis pierde două imobile

Jurnalistul scrie și despre cum Iohannis a încercat să preia o funcție de conducere în NATO și în UE, deși și-a insultat țara a cărei locuitori i-au oferit două mandate de președinte.
„Adică, după ce s-a băgat în seamă pe la toate clanțele Americii și Europei, refuzatul la export jignește o țară care l-a ales de două ori. E ca și cum, întrucât n-a reușit să-și facă actele cu o străineză de lux, ginerică Iohannis îi face încă o dată onoarea amărăștencei ăsteia de Românica”.
CTP îl critică și pe Nicolae Ciucă pentru că se lasă „folosit” de Iohannis, făcând referire și la decizia definitivă prin care două imobile ale șefului statului revin statului.
Președintele trebuie să returneze 260.000 euro obținuți din chirie.
„Iar N. Ciucă arată ce înseamnă să fii o nulitate parașutată în toate funcțiile de către Iohannis, care acum îl folosește pe șeful PNL ca parașut pentru aterizare lină dincolo de Cotroceni. La final de mandate, se dovedește, prin hotărârea definitivă a Înaltei Curți, că numitul Klaus Iohannis, pe toată perioada cât a fost șeful statului român, s-a folosit de terțe persoane care au întocmit acte false de moștenire pentru a nu restitui, ani în șir, zisului stat suma de 300.000 euro, încasată fără drept de șuțul de stat Iohannis din chirii. Este încă un rău din seria neagră pe care așa-zisul „neamț” îl face României – poate nu ultimul, mai are aproape 3 luni în funcție”.
Acum 10 ani, rugat la Gândul Live să se pună în poziția unui profesor care a muncit o viață, dar nu a reușit să cumpere „prin muncă cinstită șase case”, Klaus Iohannis a răspuns sec: „ghinion”.
După ce moderatorul a întrebat: „ghinion pentru cine”, după câteva secunde de tăcere, liderul PNL a completat răspunsul: „ghinion pentru mine”.

CTP: „Ciucă va face chetă la liberali pentru a-i plăti datoria lui Iohannis”

CTP scrie că Nicolae Ciucă va ajunge în postura să plătească pentru datoria președintelui.
„Acum, mai rămâne ca Ciucă să facă chetă la liberali pentru a-i plăti datoria lui Iohannis”.
Jurnalistul a scris și despre nivelul scăzut de încredere în instituția prezidențială după prestația lui Iohannis în cele două mandate de 10 ani. CTP este sceptic în privința viitorului președinte, oricare ar fi el:
„Oricine va fi președintele României după 8 decembrie, românii nu vor mai investi în el atâta speranță cât și-au pus în Iohannis. Poate că e mai bine, așa vor fi mai puțin răniți de inevitabilele și cruntele decepții care îi așteaptă”.
Jurnalistul a concluzionat că situația din România este mult mai rea decât era acum 10 ani, având un sistem medical și infrastructura în stare precară, precum și un război la graniță ce poate să escaladeze oricând.
„Între timp, bolnavii de cancer la plămâni, veniți și de la sute de kilometri la Institutul Oncologic București pentru tratament, sunt trimiși să moară acasă deoarece nu mai sunt medicamente, oamenii își plâng casele și pe cei morți în inundații, viitura vine pe Dunăre, iar Ucraina suflă tot mai greu sub loviturile hoardelor Rusiei”.
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Care este cel mai mare vinovat pentru cazurile de cancer din lume?