CULISELE Convenției Republicanilor/Marian Cucșa, la GOP: Oamenii vorbesc despre nevoia de schimbare și despre revenirea lui Donald TRUMP la Casa Albă

Publicat: 17 07. 2024, 12:55
Actualizat: 17 07. 2024, 15:24

This browser does not support the video element.

„Donald Trump nu se lasă intimidat, indiferent ce i s-a întâmplat. Și l-am văzut foarte, foarte energic cu echipa în spate, cu oamenii alături”. Este mărturia lui Marian Cucșa, liderul Partidului Republican din România, care participă la Convenția GOP pentru desemnarea lui Donald Trump drept candidat la prezidențiale.

El a oferit, în exclusivitate pentru Gândul, mai multe detalii despre atmosfera de la eveniment și despre felul în care este privită tentativa de asasinat asupra fostului președinte american.

Este un eveniment foarte interesant, cu perspective foarte mari pentru președintele SUA. A fost o atmosferă incredibilă începând de ieri. Lumea este entuziasmată, îi văd foarte bucuroși, te salută pe stradă. Sunt ca într-o mare familie.

De altfel, și Donald Trump a urcat aseară pe scenă alături de cei doi băieți ai săi și de nurorile sale. Lara Trump, care este și co-președinte al Partidului Republican, a fost și ea prezentă. Este o atmosferă foarte interesantă, o mare onoare și bucurie pentru mine să mă aflu la acest eveniment, a afitmat Marian Cucșa.

Întrebat despre diferențele față de un eveniment anterior al Partidului Republican la care a participat cu George Simion, Marian Cucșa a menționat că atmosfera este similară, dar acum oamenii sunt mult mai încrezători și determinați să lupte pentru libertate și valori.

„Atunci am fost la un eveniment, Conferința Anuală a Republicanilor. Acum vorbim despre Convenția care desemnează candidatul la prezidențiale. Dar oamenii îi văd acum mult mai încrezători, mai determinați, mult mai hotărâți să lupte pentru libertate, pentru valorile lor, pentru suveranitate și pentru un trai mai bun.

Vorbeam cu delegați de la eveniment care spun că foarte mulți americani au început să se mute din zonele conduse de democrați, pentru că nivelul de trai a scăzut în acele zone. Ei se mută în zone conduse de republicani.

„Mă bucur că la eveniment am întâlnit și români. Sunt mulți republicani români și m-am bucurat foarte tare. Sunt și tineri care s-au mutat din România de mult timp. De altfel, sunt republicani”, a spus liderul Partidului Republican din România.

În ceea ce privește tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, el a menționat că fostul președinte american nu s-a lăsat intimidat.

Vorbind din punct de vedere uman, sunt convins că dacă i s-ar fi întâmplat oricui așa ceva, cu siguranță ar fi fost afectat într-o anumită măsură. Donald Trump nu se lasă intimidat, indiferent ce i s-a întâmplat. Și l-am văzut foarte, foarte energic cu echipa în spate, cu oamenii alături.

De asemenea, înțelegerea pentru vicepreședinte este una foarte interesantă. Vorbim de un senator de patruzeci de ani, fost ofițer de marină. Un om cu valori conservatoare profunde. Un patriot adevărat.

L-am văzut și pe propunerea de vicepreședinte, James David Vance, foarte energic și hotărât să lupte braț la braț cu Donald Trump pentru suveranitatea SUA și pentru valorile care i-au consacrat,” a spus Marian Cucșa.

Despre James David Vance, Marian Cucșa a respins ideea mai multor voci europene precum că acesta ar fi un pericol pentru Europa.

Departe de a fi așa. Vedem acele discuții pe care le-am avut și cu George Simion. Aceleași etichete care ni se pun nouă, lui George Simion, mie, celor care luptăm pentru suveranitate și patriotism. Aceleași etichete încearcă să se pună și patrioților republicani din SUA.

Aceleași povești, aceleași intenții, pentru că globaliștilor le este foarte teamă că pierd puterea și așa-zisa nouă ordine mondială,” a declarat el.

În legătură cu subiectele discutate de participanți, el a menționat că tentativa de asasinat și nevoia de schimbare sunt principalele teme.

Trump a avut noroc să fie ratat de mai multe gloanțe. Oamenii se simt în siguranță, chiar și în ciuda acelui atentat. Oamenii circulă liber și dezbat pe de o parte despre tentativă, pe de altă parte vorbesc despre nevoia de schimbare, de a reveni Donald Trump la Casa Albă și republicanii să conducă din nou America, pentru că sloganul lor este ca America să fie din nou măreață și sunt foarte, foarte încrezători.

Măsurile de siguranță sunt foarte stricte, inclusiv în gările aflate la peste 200 de km de locul evenimentului. Sunt măsuri extrem de drastice de securitate, iar pe străzi, începând de la securitatea pe biciclete, câini de pază, până la vaporase pe râuri,” a evidențiat liderul Partidului Republican din România.

Despre percepția tentativei de asasinat asupra fostului președinte american, Marian Cucșa a spus că părerile sunt împărțite.

Părerile sunt împărțite, sigur. Fiecare cataloghează ca fiind o acțiune singulară a unui individ împotriva lui Donald Trump. Pe de altă parte, sunt mulți care își pun semne de întrebare cum a reușit să ajungă acel individ atât de aproape de Trump?

Pentru că la un perimetru de 150 m de Trump nu era permis să ajungă cu astfel de armă. Pe de altă parte, oamenii discută că au fost avertizări că la acel eveniment s-ar afla persoana respectivă. Sunt foarte curios să văd cum va decurge ancheta din Congres, pentru că știm bine că în 22 este invitată șefa FBI în Congres pentru a discuta despre acest incident,” a mai spus el.

Referitor la Barron Trump, el a menționat că acesta este perceput drept o clonă a lui Donald Trump: „Este foarte tânăr, este o simpatie,” a spus el.

Modul în care au încercat să-l elimine pe Donald Trump prin toate tipurile de atacuri ne arată că violența este la cote alarmante și că probabil globaliștilor le este foarte, foarte teamă că vor pierde puterea.

Iar în momentul de față, cu siguranță nu spun doar eu, spun și datele sociologice și toată lumea, atât din Statele Unite, cât și de peste tot, că Donald Trump are cele mai mari șanse să revină la Casa Albă,” a concluzionat liderul Partidului Republican din România.

Întrebat despre retorica lui Trump și cum aceasta a contribuit la coagularea electoratului său, Marian Cucșa a explicat: „În SUA există anumite principii. Americanul simplu spune în felul următor: ‘E vorba de țara mea, ceea ce i se întâmplă președintelui, unui fost președinte, i se poate întâmpla oricărui american.’ Nu permit ca țara lor să fie târâtă în astfel de scandaluri, să fie văzută slabă.”

CITEȘTE ȘI:

Tandemul Trump-Vance generează PREOCUPĂRI privind angajamentele de securitate ale Statelor Unite în Europa

CNN: Statele Unite au aflat de un plan al Iranului care ar viza asasinarea lui Trump /Nu există nicio legătură cunoscută cu atacul din Pennsylvania