Prima pagină » Știri politice » Cum a scăpat Vlad Voiculescu de demitere. Dezvăluiri uluitoare făcute de deputatul Alfred Simonis

Cum a scăpat Vlad Voiculescu de demitere. Dezvăluiri uluitoare făcute de deputatul Alfred Simonis

Cum a scăpat Vlad Voiculescu de demitere. Dezvăluiri uluitoare făcute de deputatul Alfred Simonis

Cum a scăpat Vlad Voiculescu de demitere. Ministrul Sănătății ar fi fost îndepărtat din funcție dacă votul pe moţiunea simplă pe Sănătate s-ar fi dat luni şi nu miercuri. De ce? Fiindcă unii dintre parlamentarii PNL şi USR l-au „sabotat” pe Vlad Voiculescu şi au părăsit sala de plen.

„Am asistat astăzi la o înşiruire de acuzaţii, un comportament delirant, aş spune, al ministrului Sănătăţii”, a reacționat Alfred Simonis.

Care a fost șansa lui Vlad Voiculescu

Liderul deputaților PSD arată că nu a văzut „nicio grimasă, nicio lacrimă, nicio vorbă despre tragedia de la «Balş» sau despre cazul românului decedat în Belgia. Nu am văzut niciun plan concret, coerent, nişte măsuri, deşi domnul Rafila i-a cerut măcar 10 măsuri pe care le-a luat în această perioadă pentru a preveni tragedii de tipul celor care s-au întâmplat în ultimii ani în sistemul sanitar din România”.

De aceea, zice Alfred Simonis, „este evident pentru mine că domnul Vlad Voiculescu are susţinere de oriunde numai din partidele de coaliţie nu, pentru că aţi văzut, la finalul dezbaterilor, câţi parlamentari ai USR, PNL şi UDMR mai erau în sală, atunci când ar fi trebuit să aibă loc votul pentru moţiunea simplă împotriva dânsului. Dacă am fi avut astăzi vot, Vlad Voiculescu ar fi pierdut cu siguranţă la o diferenţă colosală această moţiune”.

L-au sabotat colegii din USR pe Vlad Voiculescu?

Simonis a adăugat că PNL şi o parte din USR l-au „sabotat” pe Vlad Voiculescu, pentru că la finalul şedinţei de plen mai erau în sală maximum 50-60 de parlamentari din cele două partide. Simonis a menţionat că preşedintele de şedinţă, Cristina Prună, a făcut „un abuz regulamentar”, refuzând să supună la vot propunerea PSD ca votul pe moţiune să se dea luni şi nu miercuri, aşa cum a stabilit Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

„Va trebui să găsim o modalitate prin care să împiedicăm astfel de abuzuri, pentru că, bazându-ne pe buna-credinţă şi pe respectarea regulamentelor, nu avem sorţi de izbândă şi va trebui să identificăm o modalitate prin care cei de la USR, PLUS şi PNL să nu mai încalce Regulamentul”, a încheiat acesta.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele