CUM ERA CRIN ÎN STUDENȚIE și cum poate aduce Cotroceniul, la un loc, Deep Purple, Steaua și Grecia Antică – povestea spusă de consilierul prezidențial Radu Zlati

CUM ERA CRIN ÎN STUDENȚIE și cum poate aduce Cotroceniul, la un loc, Deep Purple, Steaua și Grecia Antică - povestea spusă de consilierul prezidențial Radu Zlati
Publicat: 09/08/2012, 19:22
Actualizat: 29/07/2014, 22:34

Radu Zlati este, de câteva zile, consilierul președintelui interimar, Crin Antonescu, „pentru relația cu autoritățile publice și societatea civilă”. Lung și oficial titlu, față de deschiderea și lipsa de fasoane a proaspătul consilier, așa cum s-a dovedit el a fi.

Ce l-a făcut pe profesorul de istorie, născut la Sibiu, să răspundă necondiționat apelului de la Cotroceni?! „Evident, prietenia care mă leagă de Crin încă din anii facultății. Iar o prietenie se poate verifica sub diferite forme. De data aceasta, sacrificând o lună din vacanța mea, eu fiind în concediu. Dacă va fi nevoie de mine, în continuare, dincolo de orizontul 31 august, sunt de acord să continui colaborarea, și să încep ceea ce am gândit, în perspectivă instituțională. Dacă nu, rămân cu conștiința faptului că am făcut ceea ce, un prieten și… un om politic, nu-i așa, a putut să facă”, spune Zlati.

O prietenie între Steaua, Deep Purple și Grecia Antică

Potrivit rememorări sale, cei doi s-au cunoscut și s-au împrietenit în anii studenției, căci „două locuri îi pot aduce laolaltă pe bărbații din diferite regiuni – armata și facultatea”, spune Zlati. Ambii au terminat Istorie-Filozofie la Universitatea București; au fost căminiști, în Grozăvești, pentru că „fii ai clasei proletare, nu ne permiteam să stăm în gazdă” și, mai ales, i-a apropiat dragostea față de același club de fotbal – Steaua -, față un anumit gen de muzică, specific acelor ani – „începând de la Deep Purple, Zeppelin, Pink Floyd, evident Beatles” -, față de un anumit gen de literatură și „față de Grecia Antică, amândoi având specializare pe Istorie Antică Universală”.

„În ceea ce privește Steaua, am fost cam la toate meciurile importante, cu riscul de a mai chiuli, în cursul săptămânii, de la câte-un curs. Primul meci la care am mers împreună a fost unul de pomină: Steaua – Scornicești – care abia intrase în Divizia A -, și trebuie să vă mărturisesc că eram entuziasmați de felul în care erau huiduiți cei din Scornicești. Am mai fost și la meciurile Naționalei, în măsura în care ne permitea punga”.

Covrigul din tura de noapte

Ca studenți, Zlati spune că erau destul de sedentari, nu prea mergeau în excursii, însă aveau un itinerar bucureștean favorit: „Din Grozăvești, la poalele Dealului Mitropoliei, unde erau două covrigării, la care făceam naveta de două-trei ori pe noapte. Discutam ore și ore, mâncând covrigi calzi”, pe uscat, fără bere „pentru că, în general, nu ne-a plăcut alcoolul, nici chiar sub această formă, și nici vara”, spune consilierul. „Mai mergeam în zona dr. Staicovici sau în Parcul Icoanei, la Teatrul Bulandra. Treceam și prin Preoteasa, la câte-un concert – l-am mai prins, vreo doi ani, pe Andrei Aldea – ori pe la Clubul Studențesc, unde vedeam filme de cinematecă. În „303”, mai puțin. Una peste alta, nu am fost prea mult prin cluburi. Aveam un grup de prieteni și ne simțeam mai bine între noi decât frecventând cluburile”.

Sursa: raduzlati.ro

Munca la birou

În ceea ce privește noua sa muncă, de la Cotroceni, Radu Zlati spune că a găsit un departament prost croit. „Nu există oameni care să se ocupe cu relația pe zona societății civile. Încerc să manifest puțină inițiativă, să ies în fața societății civile pentru a avea un contact de idei. Dar, sincer, nu este prioritar pe agenda mea să am o discuție cu domnii de la GDS, de pildă. Dacă dânșii vor, voi veni în întâmpinarea domniilor lor, dar mi se pare mult mai util, acum, să am o discuție cu ONG pe mediu; pentru că acest gen de probleme mi se pare mult mai presant. Aș spune că vreau să generez o relație cu societatea civilă, în multiplele ei forme – presă, patronate, ONG” a precizat pentru gândul consilierul prezidențial Radu Zlati.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Mulți oameni suferă fără să știe de „ura față de mișcare”