Cum explică CIOLACU creșterea cheltuielilor bugetare: ”Este, cumva, ARTIFICIALĂ. Sunt incluse cheltuielile cu sănătatea și cu înzestrarea Armatei”

Publicat: 03 06. 2024, 12:36
Actualizat: 03 06. 2024, 13:13

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, luni, „creșterea cheltuielilor bugetare”, spunând că este „cumva, artificială”. 

La capitolul bunuri și servicii sunt incluse cheltuielile cu sănătatea, 500 de milioane pe lună, și de înzestrare a Armatei, de 7 miliarde, explică șeful Executivului, care subliniază că le-a redus deja cu 10%.

Am redus deja cu 10%. De ce nu le-au redus anul trecut sau acum doi ani, sau acum trei sau patru ani. Acum patru ani, au crescut deficitul la 9,2. În acest moment, haideți să vedem, să avem închis maiul și să vedem dacă suntem pe excedent, cum vorbisem cu ministrul de Finanțe. Decizia de reducere cu 10% e luată. La bunuri și servicii, de exemplu, sunt trecute cheltuielile de înzestrare a armatei române. Acelea au fost făcute în primele luni ale anului, în valoare de 7 miliarde. La bunuri și servicii sunt trecute și cheltuielile cu sănătatea, respectiv 500 de milioane pe lună. Acelea au crescut… Deci este o creștere, cumva, artificială, spune Marcel Ciolacu.

Premierul amintește că există o ordonanță care interzice instituțiilor să cumpere mașini, birotică și mobilier.

Reamintim că au crescut cheltuielile cu salariile bugetarilor cu 21%, iar cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 27%, conform unei analize ZF.


CITEȘTE ȘI: