Cum iese Germania din RECESIUNE? Olaf Scholz și-a dus guvernul în teambuilding unde s-a decis încurajarea investițiilor și scutirea de taxe
Coaliția „semafor” care conduce Germania s-a retras, timp de două zile, într-o casă de protocol din Meseberg, la 50 de km de Berlin. Au lăsat certurile de-o parte și au bătut palma pe un pachet de 32 miliarde euro pentru reduceri de impozite pentru corporații pe parcursul a patru ani, cu scopul de a stimula economia în declin, conform Reuters.
Reuniunea, a cincea din guvernul de aproape doi ani format din SPD, Verzii și FDP, vine după mai multe luni de contradicții între partidele aflate la putere, pe problemele economice, care au umbrit agenda de modernizare a Germaniei.
Cancelarul german Olaf Scholz a promis miercuri că guvernul său va atenua luptele interioare publice frecvente, care au cântărit greu în sondaje, scrie AP.
Marți și miercuri, cancelarul și cei 16 miniștri ai săi s-au concentrat în primul rând pe situația economică precară. Miercuri, cabinetul a adoptat o lege în scopul creșterii economice, care prevede scutiri fiscale și reducerea birocrației.
Cancelarul Olaf Scholz a declarat, la ședința cabinetului de la Meseberg, că guvernul federal dorește să lanseze o „ofensivă” pentru a stimula creșterea economică, scrie Tagesschau.
Vom folosi, de asemenea, măsuri fiscale pentru a ne asigura că investițiile sunt făcute acum și nu sunt amânate, a declarat cancelarul german.
Olaf Scholz (SPD), vicecancelarul Robert Habeck (Verzii) și ministrul de finanțe Christian Lindner (FDP). au prezentat un plan în zece puncte pentru Germania, care cuprinde scutiri de taxe pentru companii, reducerea birocrației, investiții în protecția climei, lucrători mai calificați din străinătate sau procese mai rapide de planificare și aprobare, conform sursei citate.
Potrivit proiectului văzut de Reuters, în primul an pachetul de stimulente, modest în contextul unei economii de 4 trilioane de dolari, va determina un deficit de venituri fiscale de 2,6 miliarde de euro pentru guvernul federal, 2,5 miliarde de euro pentru state și 1,9 miliarde de euro pentru primării.