Cum încearcă PSD să transforme mitingul anti-defrișări într-unul anti-Iohannis și pro-Codul Silvic
This browser does not support the video element.
Mitingul de la sfârșitul săptămânii trecute începe să fie exploatat politic de social-democrați, care afirmă că oamenii au ieșit în stradă pentru a se revota Codul Silvic în forma propusă de PSD și pentru respingerea cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis.
„Pe parcursul a 10 luni cât am fost ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, cu sprijinul unui colectiv de specialiști, oameni integri din domeniu, m-am aplecat, în special, asupra pădurilor. Am gândit, împreună cu aceștia, doi piloni care să salveze pădurea, să termine defrișările ilegale, să termine mafia din domeniu, să promoveze o dezvoltare/ exploatare durabilă a pădurii. Primul pilon a fost Radarul pădurilor care, din 8 octombrie 2014, e în funcțiune și deja i se văd efectele: transportul de lemn tăiat ilegal a scăzut dramatic. Evident, el trebuie dezvoltat în continuare pentru că ingeniozitatea celor care au masacrat pădurile zeci de ani nu doarme. Îi ustură prea tare Radarul! Al doilea pilon, foarte important, care vine să completeze măsurile pentru stoparea masacrului din păduri, e noua formă a Codului silvic, votată după „lupte” foarte lungi și foarte grele în Parlament și trimisă spre promulgare la Președinție. Dar… SURPRIZĂ… președintele Iohannis retrimite legea înapoi la reexaminare, pe motive cel puțin ciudate..”, susține într-un comunicat Doina Pană.
Deputata PSD adaugă că s-a întrebat unde e societatea civilă, cei care ar trebui să se lupte pentru „aurul verde”.
„Astăzi simt o bucurie uriașă pentru că, în sfârșit, i-am văzut alături! Le mulțumesc tuturor celor care au protestat pașnic pentru ca al doilea pilon, atât de important, să fie revotat în Parlament, în forma în care a fost trimis spre promulgare. Pădurea e de interes național și acest interes național se vede astăzi! Sunt convinsă că șansele la vot ale Codului silvic au crescut substanțial pentru că fiecare coleg deputat, indiferent de culoarea politică, indiferent de sugestia grupului politic din care face parte, se va gândi de două ori înainte de a vota, neputând vota împotriva interesului național!”, precizează în comunicat Doina Pană.
Mii de oameni au ieșit la sfârșitul săptămânii trecute pentru a protesta împotriva defrișărilor ilegale, președintele Klaus Iohannis anunțând că tema va fi pe masa CSAT.