Prima pagină » Știri politice » Cum se face bilanțul infrastructurii rutiere în România. Ministrul Transporturilor numără kilometrii modernizați, nu construiți de drumuri! – VIDEO

Cum se face bilanțul infrastructurii rutiere în România. Ministrul Transporturilor numără kilometrii modernizați, nu construiți de drumuri! – VIDEO

Cum se face bilanțul infrastructurii rutiere în România. Ministrul Transporturilor numără kilometrii modernizați, nu construiți de drumuri! - VIDEO

România a ajuns să numere câți kilometri din infrastructura rutieră și-a modernizat, nu construit! Într-o conferință de presă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a apăsat tocmai pe aspectul îmbunătățirii drumurilor deja existente la nivel național. Despre noi autostrăzi, aceleași speranțe ca până acum…

Concret, Lucian Bode spune că reţeaua de drumuri naţionale, autostrăzi şi variante ocolitoare din România se va îmbunătăţi anul ăsta cu 315 kilometri modernizaţi.

România cârpește, nu construiește drumuri

Așadar, concluzia ar fi că, la ritmul în care se lucrează, România mai degrabă cârpește decât construiește drumuri. Dovadă că ministrul  Transporturilor se bucură de „315 kilometri modernizați”.

(…) Ne-am propus să dăm în trafic până la sfârşitul anului 173 de km de variante ocolitoare şi de drumuri naţionale modernizate. În total, în anul 2020, reţeaua de drumuri naţionale, autostrăzi, variante ocolitoare din România se va îmbunătăţi cu 315 km modernizaţi”, susține Lucian Bode. Despre autostrăzi noi, ministrul afirmă că sunt speranțe „să recepţionăm încă 43 de km de autostradă. Aici intră Sebeş-Turda, lotul 1, varianta ocolitoare Bacău, cei 17 km în regim de autostradă din cei 31 de km, Râşnov-Cristian”.

Guvernul Orban se laudă că a construit 46 km de autostradă într-un an!

Potrivit lui Lucian Bode, din noiembrie 2019 până în octombrie 2020, au fost daţi în trafic 46 de km de autostradă!

Din noiembrie 2019 până în octombrie 2020, au fost daţi în trafic 46 de km de autostradă, aici incluzând «muzeul în aer liber Lugoj-Deva», cei 21 de km din lotul 3, preluaţi în 4 noiembrie în stadiul de muzeu în aer liber şi daţi în trafic în 24 decembrie 2019, cu restricţii de viteză şi de tonaj, evident după ce am realizat expertize la podul peste Mureş şi am realizat lucrările la tabliere şi la aparatele de reazem.

Şi, bineînţeles, până la 45 – vorbesc de cei 25 de km din autostrada Transilvania daţi în trafic în luna septembrie a acestui an”, se laudă ministrul Transporturilor, căruia se vede că i-a revenit cheful de glume.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și